Toyotan WRC-tallilta varoituksen sana kilpailijoille – ”Uusi askel eteenpäin”

Toyota on hallinnut rallin MM-sarjaa tällä kaudella.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Kreikan MM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun kaudesta on ajettuna kymmenen osakilpailua, Toyotalla on kasassa kaikkiaan kahdeksan voittoa. MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä on ottanut kolme ykköstilaa kuten myös ”keikkakuski” Sebastien Ogier, kun taas Elfyn Evans on juhlinut voittoa kahdesti.

Toyota on lähellä tuplamestaruutta myös tällä kaudella. Rovanperä ja Evans ratkovat kuskien MM-tittelin keskenään, ja valmistajien MM-sarjassa Toyota on vetänyt tuntuvan kaulan Hyundaihin.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Toyotan teknisen johtajan Tom Fowlerin mukaan talli on parantanut huomattavasti viime vuodesta. Tästä saatiin osoitus esimerkiksi viime viikonlopun Kreikan Akropolis-rallissa: vuosi sitten Toyota jäi täysin Hyundain jalkoihin rajussa sorakisassa, mutta tällä kertaa Rovanperä ja Evans johdattivat tiimin kaksoisvoittoon.

– Olemme jatkaneet sitä työtä, jota teimme jo viime vuoden lopulla löytääksemme heikkoutemme. Sanoisin, että tämä on uusi askel eteenpäin, Fowler antaa kilpailijoille varoituksen sanan DirtFish-sivustolla.

– Kyse ei ole pelkästään auton parannuksista, joita näimme Meksikossa ja Sardiniassa. Tässä on kyse enemmästäkin.

Tallien testaamista on rajoitettu entisestään tänä vuonna, jonka aikana kilpureita saa testata vain 21 päivää tiimien virallisten testialueiden ulkopuolella. Fowler arvioi, että Toyota on löytänyt paremmat toimintatavat kehitystyössään testeissä.

– Testi- ja kehitystiimi ovat tehneet suuria ponnisteluja sen parissa, että testit suoritetaan tehokkaasti. Uskon, että se auttaa meitä tällä hetkellä.

– En voi paljastaa kaikkia yksityiskohtia, mutta se on ilmeistä, että aiemmin testit eivät olleet niin tärkeitä auton luotettavuuden kannalta. Jos jotain meni pieleen, sillä ei ollut juurikaan merkitystä. Nykyään asia ei ole enää näin. Se merkitsee valtavasti, jos puolet testipäivästä menee hukkaan, Fowler painottaa.

Toyota yrittää seuraavan kerran napata jättipotin kahden viikon kuluttua, kun rallin MM-sarjan pisteistä ajetaan Chilen MM-rallissa.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat