Rallin MM-sarjan kulisseissa kova vääntö mittavasta sopimuksesta

Kansainvälinen autoliitto FIA puntaroi parhaillaan, mistä tahosta tulee rallin MM-sarjan virallinen rengastoimittaja vuodesta 2025 eteenpäin.
Pirelli
Pirelli on toiminut MM-sarjan ainoana rengastoimittajana vuodesta 2021. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Italialaisyhtiö Pirelli toimittaa tällä hetkellä MM-sarjaan renkaat yksinoikeudella. FIA esitti kesällä rengasvalmistajille avoimen kutsun hakea toimittajaksi seuraavalle jaksolle vuosiksi 2025-27.

Seuraavasta sopimuksesta on syntymässä kova vääntö kulisseissa. Halukkailla rengastoimittajilla oli perjantaihin saakka aikaa toimittaa hakemuksensa FIA:lle.

Motorsport.com uutisoi, että ranskalaisyhtiö Michelin on jättänyt oman hakemuksensa. Rallin MM-sarja on tuttu ympäristö Michelinille, sillä se toimitti kumit WRC-autoihin vuosina 2011-20.

Michelinin lisäksi kilpailussa on tiettävästi mukana myös intialaisfirma MRF, joka on tuttu muun muassa rallin EM-sarjan puolelta. Pirelli puolestaan ilmoitti lauantaina, ettei se hae jatkokautta rallin MM-sarjan rengastajaksi.

Rallin EM-sarjassa rengasvalmistajien kesken on kovempi kilpailu, sillä sarjassa ajetaan Pirellin, Michelinin, MRF:n ja Hankookin renkailla. Ensi vuonna EM-sarjassa jaetaan erillinen titteli myös rengasvalmistajalle.

FIA:n odotetaan ilmoittavan MM-sarjan seuraavasta rengasvalmistajasta 19. lokakuuta.

Juttua muokattu 16.9. kello 20.03: Pirelli ilmoitti lauantaina, ettei se aio hakea rengastoimittajaksi vuosille 2025-27.

Katso alta kooste Kreikan MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat