Quantcast

Monte Carlon MM-rallin ohjelmaan muutos – reitistä entistä pidempi

Monte Carlon MM-rallin järjestäjät ovat joutuneet tekemään pieniä muutoksia tammikuussa ajettavaan kilpailuun.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb voitti Monte Carlon MM-rallin tammikuussa 2022. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Taustalla on paikallisviranomaisten päätös, jonka mukaan lauantaille kaavailtua erikoiskoetta Saint-Geniezin ja Thoardin välillä ei voida järjestää turvallisuussyiden vuoksi. Erikoiskoe oli tarkoitus ajaa kahdesti.

Pätkän tilalle lauantain ohjelmaan on lisätty uusi erikoiskoe, Le Fegeret / Thorame-Haute, jolla on mittaa 16,8 kilometriä. Pikataival on tuttu viime tammikuun Monte Carlon rallista.

Kisan kokonaismitta kasvaa hieman alkuperäisestä versiosta, jossa oli tarkoitus ajaa yhteensä viisi erikoiskoetta lauantaina. Nyt kolmannen kilpailupäivän ohjelmassa on kaksi kolmen erikoiskokeen lenkkiä eli kaikkiaan kuusi pätkää.

Neljän kisapäivän aikana ajetaan yhteensä 18 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 325 kilometriä. Alkuperäisellä rallireitillä oli pituutta noin 14 kilometriä vähemmän.

Viimeksi MM-sarjan klassikoihin kuuluva Monte ajettiin pidempänä versiona vuonna 2018. Koronapandemian aikana vuosina 2021-22 rallissa ajettiin alle 300 erikoiskoekilometriä.

Monte Carlon MM-ralli ajetaan kauden 2023 avauskisana 19.-22. tammikuuta. Kilpailun keskuspaikkana toimii viime vuoden tapaan Monaco.

Katso alta kooste kauden 2022 avanneesta Monte Carlon MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat