Toyotan WRC-tallilla iso urakka edessä, Jari-Matti Latvala: ”Toivottavasti sama tahti jatkuu”

Jari-Matti Latvalan johtamalla Toyotalla on huipputärkeä kisa edessään tulevalla viikolla Kreikassa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvala ei tosin itse ole paikalla Kreikassa, koska mies matkustaa Japaniin kilpailemaan tiimin uudella GR Yaris Rally2 -autolla maan rallisarjan osakilpailussa. Joka tapauksessa Toyotan WRC-tallin kauden kannalta Kreikan ralli on hyvin merkitsevässä asemassa.

Viime kaudella Hyundai rökitti Kreikassa Toyotan pahemman kerran, kun korealaisvalmistaja nappasi peräti kolmoisvoiton. Tämän kauden rajut sorarallit Meksikossa ja Sardiniassa ovat osoittaneet, että myös Toyota on kehittynyt kyseisissä olosuhteissa, mutta silti Hyundai lienee pienoinen ennakkosuosikki perinteikkääseen Akropolis-ralliin.

Toyotan merkkimestaruuden ja Kalle Rovanperän kuljettajien MM-tittelin kannalta hyvä onnistuminen Kreikassa olisi enemmän kuin tervetullutta. Rovanperän asemat MM-sarjan kärjessä hankaloituivat, kun nuori mies ajoi ulos kotikisassa Keski-Suomessa viime kuussa. Silti eroa tallikaveri Elfyn Evansiin on yhä 25 pistettä.

– Olemme saaneet hyviä tuloksia edellisistä kisoista. Toivottavasti sama tahti jatkuu Kreikassa, mutta varmasti kaikki tietävät, miten haastava Akropolis voi olla, tallipomo Latvala ennakoi.

– Viime vuonna kisa oli meidän tiimille todella vaikea. Toisaalta se motivoi meitä onnistumaan paremmin tällä kertaa. Minusta automme on kehittynyt paljon rajuissa soraolosuhteissa.

Alkuviikoksi kisapaikan Lamían ympäristöön on povattu vesisateita. Tämä helpottaa aavistuksen ensimmäisenä autona reitille lähtevän Rovanperän urakkaa. Evans on niin ikään toisella lähtöpaikalla hankalan tehtävän edessä rallin pitkän avauspäivän perjantain aikana.

– Jos sää jatkuu kuivana, Kallella ja Elfynillä on todella rajut olosuhteet luvassa. Toivottavasti he pystyvät siitä huolimatta ajamaan hyvistä tuloksista, Latvala sanoo.

– On hienoa, että Sebastien (Ogier) on jälleen mukana. Tavoittelemme jälleen yhtä voittoa yhdessä, Latvala jatkaa viitaten Ogierin hyvään lähtöpaikkaan viidentenä autona.

Kreikan MM-ralli käynnistyy torstaina, jolloin ohjelmassa on testierikoiskoe sekä illalla ajettava lyhyt kaupunkipätkä Ateenassa. Kilpailun reitillä on yhteensä 15 pikataivalta, joille mittaa kertyy vajaat 308 kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Kreikan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä