Toyotan WRC-tähti iso ulosajo alla Sardinian MM-ralliin – Jari-Matti Latvala kertoo, mikä tilanteessa on tärkeintä

Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evansin alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut kaksijakoinen.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Monte Carlossa ja Ruotsissa vauhti ei riittänyt voittotaisteluun, mutta Meksikosta napsahti maaliskuussa kauden ensimmäinen palkintosija ja seuraavassa kuussa Kroatiassa mies juhli jo voittoa. Pari viikkoa sitten kisattuun Portugalin ralliin Evans lähti MM-sarjan johtajana, mutta homma päättyi isoon ulosajoon perjantai-iltana.

– Olihan se tietenkin iso pettymys, mutta meidän on jätettävä se nyt taaksemme. Sardiniassa lähtöpaikkamme on ainakin suosiollisempi, mutta kisa on silti todella haastava, yksi vaikeimmista koko kalenterissa, Evans kertoo.

– Sardiniassa pitää olla järkevä. Suurin osa reitistä on tuttua kaikille, mutta joitain pätkiä tai osuuksia ei ole ajettu aikoihin. Varmasti nuotituksessa pitää tehdä paljon töitä. Perjantain pitkä erikoiskoe (Monte Lerno, 49,90 km) on varmasti avainasemassa.

Evansin ulosajo Portugalissa oli raju. Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala muistetaan omalta ajouraltaan myös isoista tärskyistä. Tuurilainen osaakin samaistua, miltä Evansista tuntuu ja mitä seuraavaksi pitää tehdä.

– Parasta lääkettä on päästä mahdollisimman pian takaisin autoon. Elfyn on kova ammattilainen. Ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun hän on ajanut isosti ulos. Hän pystyy selvittämään tilanteen hyvin, Latvala summaa Dirtfish-sivustolla.

– Totta kai Sardinian rallin alussa voi olla vähän tuntemuksia, mutta siinä kisassa se ei ole paha juttu. Alussa voi ottaa vähän tunnustellen ja sitten nostaa vauhtia, kun luottoa tulee lisää. Ensimmäiset pätkät ovat hänen kannaltaan tärkeitä.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian rallissa on luvassa.

Lue myös nämä