Hyundain WRC-tallin ykköstähti selitteli epäonnistumistaan: ”Minulla oli eri säädöt kuin Esapekalla”

Hyundain Thierry Neuvillen kausi rallin MM-sarjassa alkoi hyvin.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Monte Carlossa, Ruotsissa sekä Meksikossa belgialainen ylsi palkintopallille. Kroatiassa huhtikuussa Neuville kuitenkin sortui ulosajoon johtopaikalta ja pari viikkoa sitten ajetussa Portugalin rallissa tekniikka petti miehen kisan päätöspäivänä. Tilille napsahti silti kohtuullinen viides sija.

Muutaman huonon kisan jälkeen Neuville pääsee tämän viikon Sardinian ralliin loistavista lähtökohdista. Belgialaistähti starttaa kisaan viidenneltä lähtöpaikalta, joten kaikki eväät menestykseen ovat olemassa.

– Sardiniassa on monenlaisia haasteita. Pahin on kuitenkin rengaskuluma. Pätkät ovat tosi vaikeita ja tienpinta kova. Erikoiskokeet ovat myös tosi ahtaita ja teknisiä, joten yhtään ei ole tilaa virheisiin, Neuville huomauttaa.

– Meidän tavoitteemme on selättää vaikeat olosuhteet ja taistella mahdollisimman kovasta tuloksesta, Sardiniassa kaksi kertaa urallaan voittoa juhlinut Neuville jatkaa.

Edellisessä sorakisassa Portugalissa Neuville oli ongelmissa. Hyundai joutui jo turvautumaan tallimääräyksiin, jotta belgialainen olisi saatu nostettua Esapekka Lapin ja Dani Sordon edelle tulosliuskalla. Kohtalo puuttui kuitenkin peliin, kun Neuvillen autosta petti turbo heti sunnuntaiaamun aluksi.

– Se kisa oli meille todella raskas. Minulla oli eri säädöt kuin Danilla ja Esapekalla. Uskomme, että se oli yksi syy, miksi kamppailimme pidon ja auton balanssin kanssa, Neuville summaa.

– Nyt olen vaihtanut asetukset vastaamaan tiimikavereideni säätöjä. Sen pitäisi hyödyttää myös meidän suorituskykyämme. Odotan innolla, miten homma toimii itse kisassa.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat