Legendaariseen Safari-ralliin 34 autokuntaa – Rovanperä ja Lappi ainoat suomalaiset

Kenian MM-ralli kaasutellaan tänäkin vuonna Naivashan kaupungin ympäristössä juhannuksena.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa viime kesänä Keniassa. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mukaan ilmoittautui määräaikaan mennessä yhteensä 34 autokuntaa. Määrässä on melkoinen pudotus viime kauteen, kun Safari-ralli houkutteli mukaan vielä 42 autokuntaa. Kun Kenia palasi takaisin WRC-kalenteriin kaudella 2021, oli lähtöviivalla liki 20 kuljettajaparia enemmän kuin tänä vuonna.

Suomalaisista mukana ovat Toyotan puolustavat maailmanmestarit Kalle Rovanperä sekä Jonne Halttunen ja Hyundain Rally1-autolla kurvaileva Esapakka Lappi kartturinsa Janne Fermin kanssa. Yhteensä Rally1-hybridiautoja nähdään Keniassa kymmenen kappaletta.

Toyotan GR Yaris Rally1 -autolla kilpaan osallistuvat Rovanperän lisäksi Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. M-Sport Fordilla on pitkästä aikaa kolme autokuntaa mukana, kun täyden kauden kuskien Ott Tänakin ja Pierre-Louis Loubet´n lisäksi Keniassa Puma Rally1 -autoa komentaa herrasmieskuski Jourdan Serderidis. Hyundain kalustolla mukana ovat Lapin lisäksi Thierry Neuville ja Dani Sordo.

WRC2-luokassa mukana on 11 kuljettajaparia. Nimekkäimpinä heistä Puolan Kajetan Kajetanowicz, Tshekin Martin Prokop ja Luxemburgin Gregoire Munster. Myös WRC2-luokan pisteissä toisena oleva Oliver Solberg on kilpailemassa Keniassa, mutta hän ei aja luokan pisteistä.

Viime kaudella Keniassa voittoa juhli Rovanperä. Suomalaiskuski jätti toiseksi ajaneen tallikaverinsa Elfyn Evansin liki minuutin päähän. Toyotalle kisa oli huima, sillä tallin neloisvoiton varmistivat Takamoto Katsuta ja Sebastien Ogier.

Kenian MM-rallin osallistujalistan kokonaisuudessaan voit tarkistaa tästä linkistä.

Katso alapuolelta viime kauden Kenian MM-rallin parhaat palat.

Artikkelia korjattu kello 8.57: Kilpailuun on ilmoittautunut 34 autokuntaa, eikä 33 autokuntaa, kuten artikelissa aiemmin mainittiin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat