Toyotan uudelle ralliautolle ensimmäinen voitto

Japanin rallisarjaan kuuluva Kamuy-ralli päättyi konkarikuljettaja Norihiko Katsutan voittoon varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.
Norihiko Katsuta
Norihiko Katsuta kilpailee Toyota GR Yaris Rally2 -autolla Japanin rallisarjassa. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta ajoi näytöstyyliin ykköseksi Hokkaidon saaren sorateillä, sillä kokonaiskilpailun voitto heltisi lopulta minuutin marginaalilla Fumio Nutaharaan.

Katsutan urakkaa helpotti se, että sarjaa viime vuodesta dominoinut Heikki Kovalainen oli keskeyttänyt heti ensimmäisellä erikoiskokeella.

Lue lisää: Heikki Kovalainen rysäytti ulos – ”En tiedä, mitä siinä kävi”

Katsutan, 54, voitto oli merkittävä autonvalmistaja Toyotalle. Japanilaiskuljettaja testaa tänä vuonna Toyotan uutta GR Yaris Rally2 -autoa, jonka on tarkoitus tulla asiakastiimien saataville ensi vuoden puolella. Kyseessä oli historian ensimmäinen rallivoitto Toyotan Rally2-autolla.

Toyota on panostanut huomattavasti uuteen projektiinsa viime vuodesta lähtien. Autoa on kehitetty WRC-tallin päämajassa Jyväskylässä ja lisäksi tallin testikuljettaja Juho Hänninen on ajanut tuhansia kilometrejä autolla Suomessa ja ympäri Eurooppaa.

Katsutan tehtävänä on puolestaan testata autoa kisaolosuhteissa Japanin rallisarjassa. Tämän viikonlopun voittonsa lisäksi hän on ottanut kaksi kakkostilaa Kovalaisen perässä, ja kahdesti kisa on jäänyt häneltä kesken. Norihiko Katsuta on rallin MM-sarjassa Toyotan Rally1-autolla kilpailevan Takamoto Katsutan isä.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi aiemmin Rallit.fille, että Toyotan Rally2-auton toimitukset aloitetaan vuodenvaihteen jälkeen, mikäli tuote on silloin kunnossa.

– Ensi vuoden alku on tällä hetkellä tavoite, mutta sitä ei ole kirkossa kuulutettu. Meillä on vielä kehityspuoli kesken. Jos kaikki kehitysasiat menevät hyvin, niin sitten se tulee. Jos kehityksessä tulee jotain, sitten julkistamista täytyy siirtää. Lähtökohtaisesti kuitenkin ajatusmallina on ensi vuoden alku, Latvala tähdensi.

Rally2-luokituksen autoilla kilpaillaan muun muassa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.

Lue myös: Jari-Matti Latvala kertoi lisää uudesta ralliprojektista – tyrmäsi suoralta kädeltä yhden idean

Katso alta video viime vuoden Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat