Heikki Kovalainen rysäytti ulos – ”En tiedä, mitä siinä kävi”

Heikki Kovalaisen urakka Japanin rallisarjan osakilpailussa päättyi nopeasti.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kovalainen on ajanut Japanissa voitosta voittoon, mutta Kamuy-rallissa suomalainen joutui keskeyttämään heti ensimmäisellä erikoiskokeella.

Kovalaisen Skodan tekniikka petti sorakilpailun avauspätkällä, ja lopulta kilpuri päätyi ojan puolelle. Kovalainen julkaisi Instagramin tarinassaan kuvan penkkaan jumahtaneesta autostaan.

– Vasen alatukivarsi petti jarrutuksessa. Menimme siitä sukkana penkkaan ja jäimme sinne. Mitään ei ollut tehtävissä, Kovalainen kertasi Rallit.fille.

– Emme osuneet mihinkään, eikä meillä ollut mitään muutakaan härdelliä. En tiedä, mitä siinä sitten kävi, kun petti. Harmin paikka.

Kovalaisen mukaan hän ei pysty jatkamaan kilpailua sunnuntaina.

– Olimme väliajoissa kärjessä, vaikka oli aika liukasta ensimmäisenä autona. Mutta yritys jää seuraavaan kertaan, sillä autoa ei saada kasaan. Vasemman iskarin yläkiinnike meni solmuun, eikä meillä ole osia sen korjaamiseksi, Kovalainen harmitteli.

Kovalainen oli osallistunut tällä kaudella ennen Kamuy-rallia neljään Japanin rallisarjan osakilpailuun, joista jokaisesta suomussalmelainen oli ottanut voiton. Nyt Kovalainen kärsi ensimmäisen keskeytyksensä Japanissa sitten viime vuoden huhtikuun.

Kovalainen kilpailee seuraavaksi rallin SM-sarjan puolella elokuussa, kun pisteistä ajetaan Lahdessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat