Ruotsin MM-rallin ajankohta lyöty lukkoon

Ruotsin MM-ralli ajetaan perinteisesti kauden toisena osakilpailuna vuonna 2024.
Ott Tänak
Ott Tänak voitti tämän vuoden Ruotsin MM-rallin. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-rallin järjestäjät ovat julkistaneet ensi talven kilpailun ajankohdan. Talviralli ajetaan 15.-18. helmikuuta.

Kilpailu järjestetään kolmatta kertaa Uumajan ympäristössä. Aiemmin kilpailu pidettiin Värmlannissa, mutta se siirrettiin pohjoisemmaksi, jotta kisaviikonlopulle voitaisiin taata paremmat lumiolosuhteet.

– Työt ensi vuoden rallijuhlaa varten alkavat nyt. Keskitymme siihen, että pystymme parantamaan noin 200 000 katsojan kokemusta.

– Lisäksi pidämme huolen siitä, että jokaisella kuljettajalla on parhaat mahdolliset olosuhteet. Ruotsin rallissa kilpaileminen talvella lumella ja jäällä on eksoottinen kokemus useille kuljettajille, Ruotsin MM-rallin toimitusjohtaja Anna Nordkvist kertoo.

Ensi vuoden kilpailun ohjelmaan kuuluu jälleen Red Barn Arenan yleisöerikoiskoe, joka sijaitsee aivan Uumajan keskustan tuntumassa.

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole vielä vahvistanut ensi vuoden kalenteria, mutta klassikkokisoista Ruotsi ja Monte Carlo ovat jo ilmoittaneet ensi vuoden kisojensa päivämäärät.

Monte Carlon ralli avaa tulevan MM-kauden 25.-28. tammikuuta. Kilpailun keskus palaa ensi vuonna Gapin kaupunkiin.

Katso alta kooste viime helmikuussa ajetusta Ruotsin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat