EM-rallin hurjasta ulosajosta uutta videomateriaalia

Frank Tore Larsenin kilpailu Ruotsin EM-rallissa päättyi rajuun ulosajoon lauantaina.
Frank Tore Larsen
Frank Tore Larsen. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Larsen kamppaili nopeassa sorakilpailussa kolmossijasta Mikko Heikkilää vastaan, kun kymmenennellä erikoiskokeella rysähti. Norjalaiskuljettajan Volkswagen Polo R5 -auto pyöri rajusti useita kertoja katon kautta ympäri ennen kuin se pysähtyi tien sivuun.

Rajun ulosajon aiheutti ilmeisesti vesiputken pää, joka oli ojan puolella ruohon peitossa. Larsen leikkasi mutkassa muutaman senttimetrin enemmän kuin muut kuljettajat.

Larsenin ulosajo näkyi suorassa tv-lähetyksessä helikopterista kuvattuna (video jutun alapuolella). Pian kaadon jälkeen kuva vaihdettiin toiseen autokuntaan, mutta onnettomuuspaikalle palattiin, kun selvisi, että Larsen ja kartanlukija Torstein Eriksen olivat selvinneet hurjasta tilanteesta ilman vakavia vammoja.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu uutta videomateriaalia Larsenin ulosajosta. Videolta käy hyvin ilmi, kuinka rajusta ulosajosta oli kyse.

https://twitter.com/SimonWRC/status/1677764648995520513?s=20

Jos videoupotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Larsenilla oli katse siinä vaiheessa jo seuraavassa mutkassa, kun auto lähtikin yhtäkkiä ilmalentoon.

– Se tapahtui täysin yllättäen. Siinä kesti uskomattoman pitkään ennen kuin pyöriminen pysähtyi. Se tuntui kestävän ikuisuuden. Siinä vaiheessa ymmärtää, että tästä tulee paljon romua, Larsen kertoi norjalaiselle Parc Ferme -sivustolle.

Larsen on ottanut tänä vuonna kaksi voittoa Norjan rallisarjassa, jota hän myös johtaa. Nyt edessä on kuitenkin pidempi kilpailutauko, sillä Volkkarilla on edessä iso remontti.

– Pahinta oli tulla aluksi ulos ja nähdä auto. Se on meille kuin lapsi. Oli kamalaa nähdä auto siinä kunnossa, Larsen harmitteli.

– Tietenkin minun piti siinä vaiheessa varmistaa myös se, että Torsteinilla on kaikki kunnossa. Mutta ajattelin myös sitä, että kausi oli siinä ja nyt pitää alkaa miettiä jotain seuraavalle vuodelle.

Ruotsin EM-ralli päättyi lopulta Oliver Solbergin voitonjuhliin. Suomalaisista Lauri Joona ajoi viidenneksi, ja rengasrikon kisan loppupuolella kärsinyt Heikkilä oli lopulta 12:s.

Katso alta Ruotsin EM-rallin kooste. Larsenin ulosajo näkyy heti videon alussa.

Lue myös: Oliver Solberg tyylitteli voittoon – suomalaiskuljettajalle iso pettymys

Lue myös nämä