Elfyn Evans pystyi pitämään MM-taistelun Rovanperää vastaan vielä hengissä – ”Luulin että olen lähdössä pakkaamaan kamani”

Toyotan Elfyn Evans pysyi MM-taistelussa vielä mukana Kreikan MM-rallin toisen sijansa myötä.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva:Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evansin kisa oli vaikea, mutta lopulta hän pääsi nousemaan toiselle sijalle, kun lauantai poisti pahimpia kilpailijoita edestä.

Ensin lauantaina Hyundain rallia johtanut Thierry Neuville joutui jättämään leikin kesken ja lauantain viimeinen erikoiskoe koitui puolestaan tallikaveri Sebastien Ogierin kohtaloksi.

Kisan voittoon ajaneen Kalle Rovanperän ja Evansin välinen piste-ero on Kreikan jälkeen kuitenkin jo 33 pistettä suomalaisen eduksi. MM-taisto on auki, mutta Evansin urakka ei ole missään nimessä helppo.

– Tietysti Kalle nipisti jälleen 30 pistettä pois, mikä ei ole ideaali tilanne isossa kuvassa. Mutta jos kelloja käännetään taaksepäin hetkeksi lauantaihin, niin luulin, että olen lähdössä pakkaamaan kamani ja kotiin, joten kaiken tämän jälkeen olen tyytyväinen, että olen nyt tässä ja sain nämä pisteet mukaan, Evans sanoi.

– Mutta jos puhutaan kaiken kaikkiaan suorituksesta, niin lauantaihin ei tietenkään tyytyväinen voi olla, Evans jatkoi.

Toyota epäonnistui pahasti Kreikan MM-rallissa viime vuonna ja Hyundai nappasi tuolloin kolmoisvoiton. Täksi kaudeksi Toyota on saanut parannettua autoa huomattavasti Kreikan kaltaisiin olosuhteisiin. Auto toimii nyt hyvin minkälaisissa olosuhteissa tahansa.

– Siitä, missä olimme viime vuonna, jo Meksikossa tapahtui paljon kehitystä ja nyt näemme, että auto oli huomattavasti parempi näissä olosuhteissa. Tietysti kaverit ovat jatkaneet sitä kehitystyötä ja pyrkineet löytämään lisää parannuksia. Ja nyt on selvää, että meillä on hyvä auto ihan kaikkialla, Evans kehui tiimiään.

Kaudesta on ajamatta enää kolme kisaa. Evansille ei riitä enää maailmanmestaruuteen pelkät hyvät sijoitukset, vaan nyt hänen on pakko alkaa myös voittamaan. Ja samaan aikaan Rovanperän pitäisi myös epäonnistua.

– Totta kai se on iso ero, mutta sen pitää väistämättä kaventua, jos meinaamme tehdä sen kauden loppuun mennessä. Ei se mahdotonta ole, mutta nyt olemme tietysti siinä vaiheessa, että tarvitsemme häneltä vähän virheitä siellä ja täällä. Totta kai meidän pitää myös voittaa ralleja, Evans linjasi.

MM-sarja jatkuu seuraavaksi Chilessä kuun vaihteessa. Evansilla on sieltä hyviä muistoja, mutta nyt neljän vuoden takaisista nuoteista ei ole enää paljoa apua.

– Vain pieni osa pätkistä on samoja kuin viime kerralla. En muista tarkkaa prosenttia, mutta siellä on joka tapauksessa paljon uusia osuuksia. Vaikeaa siitä varmasti tulee, Evans ennakoi.

Katso Kreikan MM-rallin parhaat palat alta olevasta videosta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat