Toyota-tähdet pistivät karaokeksi lehdistötilaisuudessa – kappalevalinta oli ikoninen

Toyota voitti tällä kaudella kaiken ja Japanin MM-rallin voittajat laittoivat sen kunniaksi karaokeksi.
Toyota juhlii Japanissa.
Toyota juhlii Japanissa. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanin rallin voittaneen Elfyn Evansin kartanlukija Scott Martin toimi kapellimestarina ja johdatti joukkonsa iloiseen yhteislauluun.

Kappalevalinta oli Queen-yhtyeen vuonna 1977 julkaistu klassikko We are the Champions.

Se sopikin mainiosti, sillä Toyota vei tällä kaudella kaiken. Se valloitti valmistajien mestaruuden jälleen kerran, ja Kalle Rovanperä varmisti Keski-Euroopassa toisen peräkkäisen kuljettajien maailmanmestaruutensa.

Kausi myös päättyi todellisella nappionnistumisella, kun Toyota otti kolmoisvoiton Japanin MM-rallista. Evansin jälkeen Sebastien Ogier oli toinen ja Kalle Rovanperä kolmas.

Karaoke sopi myös mainiosti juuri tähän kisaan, sillä karaoke on alun alkaen japanilainen keksintö. Jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummola toi suosituin harrastuksen aikoinaan myös Suomeen 1990-luvulla.

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Japanin MM-ralli oli todella haastava. Varsinkin perjantaina keli oli todella huono. Evans oli helpottunut, että urakka oli viimein ohi.

– Tämä on ollut todella pitkä viikonloppu. Varsinkin perjantai oli todella vaikea päivä, Evans sanoi.

– Saimme kuitenkin tehtyä melkoisen eron siinä ja osin myös muiden rangaistusten vuoksi. Ero repesi aika hurjaksi ja tietysti sellaisessa asemassa voi hieman löysätä, Evans jatkoi.

Japanissa tuli viikonlopun aikana kaikenlaista taivaalta. Välillä vettä ja välillä lunta. Myös puista tielle pudonneet lehdet ja havunneulaset aiheuttivat suuria haasteita.

– Tämä on ollut aika stressaavaa, kun keli oli mitä oli ja meillä oli tuollaiset olosuhteet. Täällä oli paljon kapeita teitä ja kun välillä oli todella liukasta, olisi ollut todella helppoa tehdä virhe, Evans kertasi.

– Oli todella vaikea arvioida, tekeekö hyvää vai huonoa työtä. Ei osannut yhtään sanoa, häviääkö 30 sekuntia vai voittaako 30 sekuntia, Evans jatkoi.

Myös kartanlukija Scott Martin oli Evansin kanssa samoilla linjoilla rallin haastavimmasta päivästä.

– Perjantai etenkin oli todella vaikea päivä, kun pätkillä oli niin paljon vettä. Tuntui välillä siltä, että autossa oli vain kaksi matkustajaa, Martin kuvaili.

Olosuhteet olivat kuitenkin jotain, mihin ei voinut itse vaikuttaa.

– Sitä ei voi kuitenkaan miettiä yhtään. Sitä vain luki nuotteja ja toivoi, että kestää tiellä, Martin totesi.

– Ja kuten Elfyn sanoi, niin pätkän maalissa ei voinut tietää yhtään, onko joku tehnyt parempaa työtä.

Lue myös nämä