Toyotan iso pomo veisteli: ”Suomessa olin melkein humalassa samppanjasta, täällä sakesta”

Toyota vei päättyneellä rallin MM-sarjakaudella kaiken mahdollisen, kun Kalle Rovanperä voitti toisen peräkkäisen kuljettajien mestaruuden ja Toyota taas valmistajien mestaruuden.
Akio Toyoda
Akio Toyoda on intohimoinen rallimies. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota myös päätti kauden upeasti, kun talli otti Japanin MM-rallista kolmoisvoiton.

Elfyn Evans ajoi voittoon, Sebastien Ogier oli toinen ja Kalle Rovanperä kolmas. Japani oli Toyotan kotikisa ja Toyotan hallituksen puheenjohtaja Akio Toyoda oli tietysti hyvin tyytyväinen mies.

– Tämä on ihan mahtava tiimi. Tässä on vain yksi pieni ongelma. Edellisen kerran, kun olin teidän edessänne (Suomen MM-rallissa), olin melkein humalassa samppanjasta, nyt täällä sakesta, Toyoda naurahti lehdistötilaisuudessa.

– Tämä on mahtava tiimi ja kuka tahansa kuljettajistamme voi voittaa. Arvostan todella tätä tiimiä, jatkoi Toyoda, joka hoiti Toyotan tallipäällikön roolia Suomen MM-rallissa Jari-Matti Latvalan ajaessa kilpailussa.

Toyota ei onnistunut Japanissa viime vuonna Hyundain viedessä kaksoisvoiton, mutta tämä vuosi meni lähes täydellisesti.

– Haluan onnitella Elfyniä ja Scottia (Martin). Teitte loistavaa työtä kerätessänne viime vuonna meiltä kadonneet esineet, Toyoda totesi runollisesti.

Toyodan mukaan ralli oli todella hyvää mainosta myös lajille.

– Erityisen hienoa oli, että pääsimme ajamaan Toyota-stadionilla kolme erikoiskoetta ja pääsimme näkemään huippukuljettajien suorituksia läheltä. Jos jatkamme tällaista tapahtumaa, olen täysin varma siitä, että rallista tulee Japanissa osa kulttuuriamme ja hyvin suosittua, Toyoda hehkutti.

Evans, Ogier ja Rovanperä keräsivät tietysti suurimman huomion palkintosijoillaan, mutta yksi rallin onnistujista oli myös Toyotan japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta. Hän teki perjantaina yhden virheen, mutta ilman sitä hän olisi voinut ajaa jopa rallin voitosta. Nyt tuloksena oli viides sija ja peräti yhdeksän pohja-aikaa.

– Takamoto ja Aaron (Johnston), te osoititte meille, että voitte ajaa todella kovaa. Näimme myös Takamoton, joka ei koskaan anna periksi vastoinkäymisten sattuessa, Toyoda kehui.

– Olin hyvin iloinen, että Takamotosta on tullut näin vahva, Toyotan iso pomo jatkoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat