Quantcast

Toyota-lupauksella edessä hurja kausi: WRC-autolla kaksi SM-rallia ja lähes täysi MM-sarja

Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota Gazoo Racing -rallitiimin haastajaohjelmaan valitulla Takamoto Katsutalla pitää kiirettä kaudella 2019.

Toyotan tavoitteena on koulia japanilaiskuljettajasta tulevaisuuden WRC-kuljettaja. Ensi kaudella Katsuta, 25, kiertää lähes koko MM-sarjan Ford Fiesta R5 -autolla ja lisäksi hän osallistuu kahteen rallin SM-sarjan osakilpailuun Toyotan WRC-autolla.

Katsutan alustavaan ohjelmaan on merkattu peräti 12 MM-rallia alkaen tammikuun lopulla järjestettävästä Monte Carlon osakilpailusta. Katsutan kartanlukijaksi tulee parin vuoden tauon jälkeen Daniel Barritt, joka on lukenut pitkään nuotteja Elfyn Evansille MM-sarjassa. Katsutan kartturina kaksi edellistä vuotta toiminut Marko Salminen siirtyy ensi kaudeksi Teemu Sunisen rinnalle.

Katsuta otti viime kaudella ensimmäisen WRC2-luokkavoittonsa Ruotsin rallissa. Toyotan tallipäällikkö ja haastajaohjelman valvoja Tommi Mäkinen on ollut vaikuttunut Katsutan kehityksestä reilun kolmen vuoden aikana.

– Nyt siirrymme seuraavalle tasolle suorittamalla laajan ohjelman WRC2-luokassa. Lisäksi hyödynnämme mahdollisuuden totuttautua WRC-autoon kahdessa SM-rallissa. Ensi kauden tavoitteena on, että Katsuta ymmärtää tasaisten suoritusten merkityksen, saa lisää itseluottamusta, oppii käsittelemään paineita ja nousee samalle tasolle MM-sarjan ammattilaisten kanssa, Mäkinen luettelee.

Mäkinen oli aiemmin kertonut, että Katsuta saatetaan nähdä Toyotan WRC-auton ohjaamossa muutamassa MM-rallissa kaudella 2019. Suunnitelma ei toteudu ensi vuonna, mutta Katsuta pääsee ajamaan Toyota Yaris WRC:llä Joensuun ja Riihimäen SM-ralleissa.

– Haastajaohjelmaa on tehostettu, joten entistäkin ankarampi maailma odottaa minua. Olen päättänyt panna itseni koetukselle ja luotan siihen, että pystyn kasvamaan merkittävästi. Seuraava kausi auttaa minua valmistautumaan tulevaisuutta varten, Katsuta sanoo.

Katsutan alustava ohjelma rallin MM-sarjassa 2019 (autona Ford Fiesta R5):

24.-27.1. Monte Carlon MM-ralli
14.-17.2. Ruotsin MM-ralli
28.-31.3. Korsikan MM-ralli
25.-28.4. Argentiinan MM-ralli
9.-12.5. Chilen MM-ralli
30.5.-2.6. Portugalin MM-ralli
13.-16.6. Sardinian MM-ralli
1.-4.8. Suomen MM-ralli
22.-25.8. Saksan MM-ralli
12.-15.9. Turkin MM-ralli
3.-6.10. Walesin MM-ralli
24.-27.10. Katalonian MM-ralli

Katsutan alustava ohjelma rallin SM-sarjassa 2019 (autona Toyota Yaris WRC):

1.-2.3. SM Itäralli, Joensuu
24.-25.5. SM Riihimäki ralli

Lue myös nämä

  • Uusimmat