Toyota-kuljettaja kaatoi autonsa MM-rallin testeissä

Takamoto Katsutan valmistautuminen Viron MM-ralliin ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan kuljettajat ovat testanneet tällä viikolla GR Yaris Rally1 -autoa Virossa parin viikon kuluttua ajettavaa MM-osakilpailua varten.

Torstaina Suomenlahden eteläpuolelta kantautui huhuja, joiden mukaan tallin japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta olisi kaatanut kilpurinsa testissä. Rallit.fi sai asialle vahvistuksen perjantaiaamuna tallin sisältä.

Tietojen mukaan Katsuta ja kartanlukija Aaron Johnston selvisivät tilanteesta henkisillä kolhuilla.

Katsutan kuluva kausi rallin MM-sarjassa on sujunut nihkeästi. Ensimmäistä kertaa Toyotan virallisen tehdastiimin kuljettajaksi päässeelle japanilaiselle on sattunut useita virheitä, ja myös tekniset murheet ovat piinanneet kuljettajaa.

MM-sarjan pistetaulukossa Katsuta on vasta kahdeksantena. Toistaiseksi parhaan tuloksensa hän ajoi juhannusviikonloppuna Keniassa, missä hän otti nelostilan Safari-rallista. Keskeytyksen Toyota-pilotti on kokenut peräti neljässä MM-rallissa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Viron ralli kuuluu Katsutan suosikkikisojen joukkoon, sillä hän viihtyy nopeilla sorateillä. Viime vuonna Katsuta sijoittui viidenneksi Tarton ympäristössä järjestettävässä kilpailussa.

Viron MM-ralli on ohjelmassa 20.-23. heinäkuuta.

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat