Quantcast

Toni Gardemeister tekee paluun erikoiskokeille Skodan WRC-autolla

Toni Gardemeister
Toni Gardmeister ja Skoda Octavia WRC Monte Carlon MM-rallissa vuonna 2003. Kuva: Ralph Hardwick
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toni Gardemeister päästelee Skoda Octavia WRC -autolla elokuun alussa järjestettävässä Kokkolan Juhlarallissa.

Gardemeister kilpaili Skoda Octavialla rallin MM-sarjassa vuosina 2002-03. Nyt parivaljakko tekee paluun pitkän tauon jälkeen Kokkola 400 Juhlarallissa, jossa Gardemeister kyyditsee rallin yhteistyökumppaneita VIP-autona toimivan Octavia WRC:n ratin takana.

Octavia WRC:n ja Gardemeisterin yhteiseen historiaan mahtuu paljon hienoja muistoja, joista päällimmäisinä Gardemeisterille on jäänyt mieleen Ruotsin ja Argentiinan MM-rallit vuonna 2003.

– Tykkäsin autosta kovasti, vaikkei se nopein ollutkaan. Mutta se oli erittäin looginen ajaa ja käyttäytyi kuten halusin, Gardemeister muistelee.

– Silloin kilpailu oli järjettömän kovaa, kun mukana olivat esimerkiksi Carlos Sainz, Colin McRae ja Sebastien Loeb. Argentiinan suorituksen (seitsemäs sija) arvoa nostaa vielä se, että saatiin AT-rangaistus GPS:n hajottua nuotituksen aikana. Saimme kisajärjestäjältä luvan nuotittaa jäljellä oleva erikoiskoe vain kertaalleen GPS:n hajoamisen jälkeen, mutta FIA lätkäisi meille järjestäjien päätöksestä huolimatta minuutin aikasakon, koska erikoiskokeet on sääntöjen mukaan nuotitettava kaksi kertaa, Gardemeister kertasi mieleenpainuvimpia hetkiään.

Gardemeisterin ja Octavia WRC:n viimeiseksi yhteiseksi kisaksi jäi vuoden 2003 MM-ralli Kyproksella, kun Skodan tehdastiimi vaihtoi automallin kesken kauden Fabia WRC:hen Saksan MM-rallista eteenpäin.

Katso alta, miten Kalle Rovanperä testasi juhannuksen alla Toyota Yaris WRC:tä Keski-Suomessa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342336″ ap mute]

 

Nykyisin omaa rallitiimiään TGS Worldwidea pyörittävä Gardemeister lähtee positiivisin miettein verestämään vanhoja muistoja Kokkolan erikoiskokeille.

– Erittäin mukava on päästä pitkästä aikaa taas ratin taakse, varsinkin tämän auton kanssa. Lähdetään pitämään hauskaa ja tarjoamaan kilpailun yhteistyökumppaneille unohtumattomia hetkiä. Koetetaan toki tarjota yleisöllekin viihdettä levein ajolinjoin, Gardemeister naurahtaa.

Skodan lisäksi erikoiskokeilla nähdään myös ainakin yksi nykyaikainen WRC-auto, sillä Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing WRC on ilmoittanut kisaan mukaan japanilaiskuljettaja Takamoto Katsutan.

Lue myös: Toyotan WRC-auto nähdään Kokkolan juhlarallissa

Kokkola 400 Juhlaralli on Historic Rally Trophy -sarjan kauden toinen osakilpailu, joka ajetaan 1. elokuuta. Kilpailussa ajetaan yhteensä seitsemän erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa 64 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat