Toyotan WRC-auto nähdään Kokkolan juhlarallissa

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta ajoi helmikuussa Ruotsin rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin japanilaissuojatti Takamoto Katsuta palaa koronan aiheuttamalta kilpailutauolta Toyota Yaris WRC -auton rattiin elokuun alussa.

Tänä vuonna 400 vuotta täyttävän Kokkolan kaupungin ympäristössä ajetaan Kokkola 400 Juhlaralli 1. elokuuta. Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing on ilmoittanut Katsutan mukaan ralliin, jossa japanilainen pääsee ottamaan jälleen tuntumaa Yaris WRC:hen kisaolosuhteissa.

Katsuta kilpaili alkukaudella Yariksella kahdessa MM-rallissa, Monte Carlossa ja Ruotsissa. Hän ajoi Montessa seitsemänneksi ja vähälumisessa Ruotsin rallissa yhdeksänneksi.

 

Katsutan, 27, alkuperäisessä ohjelmassa oli kaikkiaan kahdeksan MM-rallia Toyotan WRC-kalustolla. Koronaviruksen vuoksi MM-kausi on ollut tauolla maaliskuusta lähtien ja sarjasta on peruttu useita osakilpailuja. Kauden on tarkoitus jatkua syyskuun alussa uudella Viron MM-rallilla.

Kokkolan juhlarallin reitin kokonaispituus on noin 250 kilometriä, joista erikoiskokeita on noin 64 kilometriä. Kilpailu on osa Historic Rally Trophy -sarjaa, mutta mukana on myös useita lisäluokkia.

Kalle Rovanperä testasi kesäkuussa Yaris WRC:tä Keski-Suomessa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342336″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat