Quantcast

Tommi Mäkiseltä vahva arvio MM-sarjan uutuudesta – ”Yhden miehen kotikenttäkisa”

Ott Tänak ja Tommi Mäkinen
Ott Tänak ja Tommi Mäkinen: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen povaa, että rallin hallitseva maailmanmestari Ott Tänak on vahvoilla historian ensimmäisessä Viron MM-rallissa.

Torstaina varmistui, että nykyään Hyundaita edustava Tänak pääsee kilpailemaan kotiyleisönsä edessä Etelä-Virossa syyskuun alussa. Tänakille kilpailu on tuttu WRC-kalustolla, sillä hän voitti kisan vuosina 2018 ja 2019 Toyota Yaris WRC:llä.

Lue myös: Nyt se varmistui: Viro saa MM-rallin tällä kaudella!

Viron ralli on ensimmäinen kilpailu koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen. Paussi alkoi maaliskuussa ajetun Meksikon osakilpailun jälkeen.

– Se on hyvä juttu, että päästään taas liikkeelle. Viro on tietysti yhden miehen kotikenttäkisa. Hän on varmasti vahva siellä, Mäkinen viittaa Tänakin suuntaan.

Tänak loikkasi Mäkisen johtamasta Toyotan WRC-tiimistä Hyundaille viime kauden jälkeen. Tällä kaudella Toyotan vahvan kokoonpanon muodostavat Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä, joista jokainen on neljän parhaan joukossa MM-sarjan pisteissä.

– Viron tiet sopivat varmasti autollemme. Kisa on tosin vieraampi kuskeillemme. Evans oli siellä viime vuonna, joten hänelle se on hieman tutumpi, Mäkinen sanoo Rallit.fille.

Lue myös: Tässä on rallin MM-sarjan loppukauden kalenteri – neuvotteluja käydään vielä kahden rallin kanssa

Mäkinen kertoi kesäkuussa mietteensä kauden jatkosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,342335″ ap mute]

 

Rally Estonia -nimeä kantava kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010. Viime vuosina kisajärjestäjät ovat haaveilleet MM-isännyydestä, jonka he nyt saavat osuvasti kisan täyttäessä kymmenen vuotta.

Mäkisen johtamalla tiimillä on vahvat siteet Viroon, ja tallipomo lähettääkin lämpimät terveiset etelänaapuriin.

– Odotamme innolla kisaa ja uskon, että kilpailusta tulee hieno. Porukkaa on varmasti paljon pätkillä katsomassa.

Toyotan kuljettajat aloittavat piakkoin valmistautumisensa kauden seuraavaan osakilpailuun.

– Ajamme ensi viikolla muutaman päivän kehitystestiä Keski-Suomessa. Jossain vaiheessa menemme myös Viron puolelle testaamaan. Onhan meidän käytävä siellä ehdottomasti ajamassa testiä, koska siellä on hieman erilaiset olosuhteet. Käymme katsomassa säädöt kohdalleen, Mäkinen suunnittelee.

Lue myös: Ensimmäiset tiedot Viron MM-rallista: kisa ajetaan pikatahdilla

Lue myös: Virossa peruttiin toinen huippukisa MM-rallin vuoksi

Lue myös nämä

  • Uusimmat