Quantcast

Niclas Grönholmille puhdas hattutemppu – suomalaistähti täydellä pistepotilla välieriin

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm oli upeassa iskussa Ruotsin Höljesissä ajettavan kansainvälisen rallicross-kilpailun alkuerissä.

GRX-tallin Hyundai i20 Supercarilla kilpaileva Grönholm voitti kaikki kolme alkueräänsä ja lisäksi hän keräsi täydet pisteet jokaisesta alkuerävaiheesta. Näin ollen suomalaistähti saa paalupaikan välieräänsä RallyX Nordic -sarjan avausosakilpailussa. Supercar-luokan välierät ja finaali ajetaan vielä torstain aikana.

MM-sarjassa viime kaudella neljänneksi sijoittunut Grönholm oli ainoa kuljettaja, joka onnistui alittamaan kolmen minuutin rajan alkuerissä.

Alkuerien kakkonen oli Ruotsin Robin Larsson ennen rallin parissa viime vuosina kunnostautunutta Oliver Solbergia. Rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson sijoittui alkuerissä neljänneksi.

Supercar Lites -luokassa Jesse Kallio oli ykkönen kahdessa ensimmäisessä alkuerässä, mutta kolmannessa startissaan suomalainen törmäsi teknisiin ongelmiin. Kallio sijoittui kuitenkin alkuerien pisteissä toiseksi, joten hän starttaa hyvistä asemista välieräänsä.

Suomalaiskuljettajat olivat vireessä myös Crosskart Junior -luokan alkuerissä, joissa Raoul Dahlqvist ja Elias Kalliokoski ottivat kärkisijat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat