Tommi Mäkiseltä kritiikkiä Ruotsin MM-rallin järjestäjille

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen päälliköimä Toyota Gazoo Racing -talli ei pystynyt puolustamaan viime vuoden voittoaan sunnuntaina päättyneessä Ruotsin MM-rallissa.

Jari-Matti Latvala ajoi Yaris WRC:llä komeasti ykköseksi vuosi sitten, mutta tällä kertaa paras Toyota-kuljettaja oli neljänneksi sijoittunut Esapekka Lappi. Latvala sijoittui seitsemänneksi ja virolainen Ott Tänak yhdeksänneksi.

– Tämä ralli oli nyt tällainen. Emme saaneet ihan sellaista tulosta, mitä olimme odottaneet. Toivottavasti Meksikossa on toisenlainen tarina, Mäkinen sanoi Rallit.fille viitaten kauden seuraavaan ralliin.

Kauden avauskilpailussa palkintokorokkeen valloittaneet Fordin Sebastien Ogier sekä Toyotan Tänak ja Latvala jäivät minuuttikaupalla kärjestä. Syynä oli se, että he kärsivät rutkasti ensimmäisistä lähtöpaikoistaan perjantain erikoiskokeilla. Aamupäivän lenkillä kärkipään menoa haittasi irtolumi ja iltapäivällä historic-autojen jättämät urat.

– En muista, että lähtöpaikoilla olisi koskaan aiemmin ollut täällä näin merkittävä rooli. Yleensä olosuhteet ovat tasaisemmat kaikille toisella lenkillä, mutta nyt ne olivat jopa aamun lenkkiä huonommat, koska historic-autot olivat ajaneet ristiin ja rastiin, Mäkinen kertoi.

Mäkinen jakoi hieman kritiikkiä Ruotsin MM-rallin järjestäjille.

– Jos täällä ajetaan jatkossakin historic-kisa MM-rallin yhteydessä, historic-autojen pitäisi ajaa vasta toisen lenkin jälkeen, Mäkinen totesi.

Mäkinen kehui kolmikostaan etenkin Lappia, joka nousi päätöspäivänä kaksi pykälää neljännelle tilalle.

– Esapekka ajoi todella hienosti. Uskon, että ilman perjantain pientä virhettä hän olisi ollut korkealla tuloksissa.

Lue myös nämä