Tade Lario osoitti loistavaa vauhtia – kolmas sija säilyi MM-sarjassa

Tade Lario. Kuva: RallyPixels/Nikos Katikis.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläinen rallikuljettaja Taisko ”Tade” Lario ajoi kahdeksanneksi kovatasoisessa WRC3-luokassa Ruotsin MM-rallissa. Sunnuntaina ohjelmassa oli enää kolme erikoiskoetta, jotka Lario kurvaili Peugeot 208 R2 -kilpurillaan varmasti maaliin.

Myös pientä ohjelmaa sattui sunnuntain reitille, kun edessä mennyt kilpailija oli pysähtynyt keskelle tietä.

– Sunnuntaina yritettiin vain ajaa maaliin asti, koska ei ollut enää sijoituksia ajettavissa kiinni. Ekalla pätkällä oli yksi auto jäänyt meidän edestä tielle ja se vähän hidasti. Kuitenkin ihan hyviä aikoja ajettiin, Lario kuvaili.

– Power Stagella autossa syttyi myös öljynpainevalo ja se vähän säikäytti, CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario jatkoi.

Lario osoitti hyvää vauhtia Värmlannin ennätyskorkeiden lumipenkkojen keskellä. Lauantaina Lario oli usean luokkapohja-aikansa myötä WRC3-autoista kaikista nopein.

Pieni lipsautus perjantaina kuitenkin söi mahdollisuudet taistella voitosta. Katsojia ei ollut tarpeeksi paikalla avittamassa Lariota ja kartturi Tatu Hämäläistä takaisin reitille. Näin ollen aikaa tuhraantui luvattoman paljon, vaikka itse tilanne oli täysin vaaraton visiitti pehmeässä lumipenkassa.

– Harmittaa tietenkin se perjantai. Ilman sitä pientä penkkavisiittiä oltaisiin oltu vähintään kolmen joukossa. Vauhtiin voi sinänsä olla tyytyväinen. Tälläistä se ralli on välillä. Kuitenkin pitää muistaa, että saatiin ihan hyviä pisteitä sarjan kannalta. Tasaisuus voi merkitä lopulta paljonkin kauden lopussa, 22-vuotias rallilupaus muistutti.

– Kokonaisuutena ihan positiivinen fiilis jäi kisasta, koska se vauhti oli olemassa. Lauantaina tosiaan paras kaksivetoinen autokunta oltiin. Se lämmittää mieltä, että saatiin niin sanotusti ajettua Ruotsin pojille jäljet selkään, Lario jatkoi.

Lario säilytti kahdeksannen tilan pisteiden myötä WRC3-luokan MM-sarjassa kolmannen sijan. Seuraavan kerran Lario ja Hämäläinen kisaavat joko Korsikan rallissa huhtikuussa tai Portugalissa toukokuussa.

– Mestaruus on yhä mielessä tottakai. Nyt ollaan sarjassa kolmantena ja tästä haetaan nousua tulevissa kisoissa. Me haetaan paljon kovempia tuloksia loppukaudesta. Itseluottamus ei ole mihinkään kadonnut, Lario vannoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat