Esapekka Lapilta vahva kisa – ”Tämä oli yläkanttiin meiltä”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi teki komean nousun tulosliuskalla Ruotsin MM-rallissa sunnuntaina. Pieksämäkeläinen lähti päivän kolmelle erikoiskokeelle kuudennelta sijalta, mutta loistavat otteet siivittivät miehen lopulta neljänneksi ohi Hyundain Hayden Paddonin ja Citroenin Mads Östbergin.

Kaiken kruununa Lappi voitti kisan päättäneen Power Stage –erikoiskokeen ja kuittasi siitä viisi lisäpistettä MM-sarjassa.

– Aamulla kun startattiin, niin huomattiin ekan pätkän jälkeen, että vitsi mehän voidaan nousta vielä neljänneksi. Sitä lähdettiin metsästämään ja lopulta se onnistui. Todella vahva päivä meiltä, Lappi sanoi.

-Itse asiassa tämä sunnuntai oli varmasti ralliurani paras päivä. Saatiin 17 pistettä MM-taulukkoon ja se oli yläkanttiin meiltä.

Jopa palkintopallisijoitus olisi ollut mahdollista, mutta perjantaina pieni visiitti lumipenkassa söi sen verran aikaa, että muut pääsivät ratkaisevat sekunnit karkuun. Kolmas sija jäi Lapilta lopulta reilun 15 sekunnin päähän.

– Perjantai oli muuten hyvä päivä, mutta toki se pieni moka harmittaa. Toisaalta täällä oli tänä vuonna tosi helppo ottaa kontaktia lumipenkkojen kanssa. Nyt vain kävi vähän huono tuuri ja ilmansuodatin meni tukkoon. En olisi lauantaina pystynyt parempaan. Tultiin aika limitillä, mutta silti vaan kaverit tuli takaa kymmenen sekuntia kovempaa.

Rallin MM-sarja jatkuu vajaan kolmen viikon päästä Meksikossa.

Lue myös nämä