Tommi Mäkinen suunnittelee – japanilaiskuski Toyotan WRC-autolla kahteen MM-ralliin?

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing suunnittelee ajattavansa neljää WRC-autoa muutamassa MM-rallissa kaudella 2019.

Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke kilpailevat Toyota Yaris WRC -autoilla kaikissa osakilpailuissa ensi vuonna. Lisäksi japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta saatetaan nähdä parissa osakilpailussa tulevalla kaudella.

Katsuta sai syyskuussa jatkoa Toyotan kehitysohjelmassa. Talli kertoi tuolloin, että Katsuta kilpailee ensi kaudella WRC2-luokassa, mutta ohjelmaan sisältyy myös muita elementtejä.

Tallipäällikkö Mäkinen paljastaa Rallit.fille, että talli on jo miettinyt tarkemmin Katsutan ensi kauden ohjelmaa, johon voisi kuulua kisoja WRC-autolla.

– Hän testaa ensi viikolla WRC-autoa. Sen jälkeen katsomme ja analysoimme, uskallammeko laittaa häntä WRC-auton rattiin. Jos kaikki menee suunnitellusti, meillä on suunnitelmana pistää hänet ajamaan muutama kisa WRC-autolla, Mäkinen sanoo.

Katsuta, 25, on ajanut tällä kaudella kuusi osakilpailua rallin MM-sarjan WRC2-luokassa Tommi Mäkinen Racingin Ford Fiesta R5 -autolla.

– Talvella hän ajoi Ruotsin rallissa WRC2-luokan voittoon. Katsomme ja tutkimme mahdollisuutta, että voisimme laittaa hänet jopa Ruotsiin (Toyota Yaris WRC -autolla). Toinen kisa voisi mahdollisesti olla Suomi. Hänellä on aika paljon kokemusta Suomen olosuhteista, Mäkinen kertoo.

Mäkinen kuitenkin painottaa, että Katsutan ensi vuoden ohjelman pääpaino on WRC2-luokassa.

Katsutan kartanlukijana toimii Marko Salminen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat