Toyota Gazoo Racing teki valintansa: Katsuta jatkaa haastajaohjelmassa

Takamoto Katsuta ja Marko Salminen
Takamoto Katsuta (oik.) ja Marko Salminen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta saa jatkoa Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelmassa.

Katsuta ja Hiroki Arai pääsivät Toyotan haastajaohjelmaan vuonna 2015 ja japanilaispilotit ovat kilpailleet siitä lähtien Tommi Mäkinen Racingin kalustolla Suomessa ja kansainvälisissä ralleissa. Nyt Toyota on päättänyt panostaa täysillä Katsutaan, josta yritetään koulia tulevaa WRC-kuljettajaa.

Katsuta kilpailee ensi vuonna rallin MM-sarjan WRC2-luokassa, mutta mahdollista on, että hänet saatetaan nähdä myös Toyotan WRC-auton puikoissa.

– Ohjelmaan sisältyy myös muita elementtejä, Toyota Gazoo Racing kertoi tiedotteessaan.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi hiljattain Rallit.fille, että japanilaiskuljettaja saattaa päästä kisaamaan WRC-kalustolla ensi kaudella Japanin osakilpailussa, joka on palaamassa MM-sarjan kalenteriin.

– Kun mennään japanilaisen kuljettajan ja Toyotan kotimaahan, niin sehän voisi olla aika mielenkiintoinen paikka yrittää tuoda tällaista ajatusta mukaan, Mäkinen sanoi.

Katsuta on ottanut selkeitä kehitysaskelia ralliurallaan. Hän voitti helmikuussa WRC2-luokan Ruotsin MM-rallissa.

– Valinta ei ollut helppo, sillä molemmilla kuljettajilla on potentiaalia saavuttaa korkein taso ralliautoilussa. Tässä vaiheessa haluamme kuitenkin satsata yhteen kuljettajaan, jotta hän voi saavuttaa WRC-tavoitteen. Katsuta on kehittynyt merkittävästi siitä lähtien, kun hän aloitti ohjelmassa, haastajaohjelman pääkouluttajana toimiva Jouni Ampuja kertoo.

Katsuta ja suomalaiskartturi Marko Salminen kilpailevat vielä tällä kaudella Espanjan MM-rallissa lokakuun loppupuolella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat