Tommi Mäkinen ei edes harkinnut protestia Ogieria vastaan – ”Ei ole sen arvoista”

Tommi Mäkinen. Kuva: @World/Toyota Gazoo Racing.

Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-tiimi ei edes harkinnut protestin tekemistä Sebastien Ogieria vastaan.

Ogierin kartanlukija Julien Ingrassia teki ison virheen Sardinian MM-rallin viimeistä edellisellä erikoiskokeella, jonka maaliin hän unohti autokunnan aikakortin. Ranskalaispari sai aikakortin takaisin Toyotan avustuksella, sillä Ogierin jälkeen erikoiskokeella ajaneen Ott Tänakin kartanlukija Martin Järveoja otti aikakortin matkaan ja toimitti lapun oikeille omistajille.

Kilpailun jälkeen spekuloitiin sillä, pitäisikö toiseksi sijoittuneiden Ogierin ja Ingrassian suoritus hylätä. Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ei edes harkinnut sitä, että tiimi olisi tehnyt protestia asiasta.

– Minusta on tärkeämpää, että sijoitukset tulevat ajamalla, Mäkinen sanoi suoraan.

Ogierin hylkääminen olisi nostanut Toyotan asemia valmistajien MM-sarjassa. Puuppolasta käsin pyöritettävä Toyota-tiimi on nyt MM-kamppailussa kolmantena 51 pisteen päässä kärkitiimi Hyundaista.

– Minun mielestäni mestaruudet eivät tunnu mukavalta, jos me tekisimme protestin jotakin muuta tiimiä vastaan. Se ei ole sen arvoista, enkä halua sitä, Mäkinen totesi.

Ogier ja Ingrassia saivat lopulta pitää kakkossijansa, mutta heille mätkäistiin 10 000 euron sakko aikakortin unohtamisesta. Lisäksi heille langetettiin ehdollinen pisterangaistus: jos ranskalaispari tekee vastaavanlaisen virheen tämän kauden aikana, he menettävät Sardiniassa ansaitsemansa 22 MM-pistettä.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja