Hyundai-tähti Neuville juhli ikimuistoista voittoaan aamun pikkutunneille

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Thierry Neuville otti kaiken ilon irti Sardinian MM-rallin huikeasta voitostaan.

Neuville kävi kovan kamppailun ykköstilasta Ford-kuljettaja Sebastien Ogieria vastaan. Ogier johti kisaa vielä ennen viimeistä erikoiskoetta, mutta Hyundai-tähti Neuville puristi ranskalaiskuskin edelle kilpailun päättäneellä Power Stage -pätkällä niukalla 0,7 sekunnin erolla.

– Tämä oli mahtava voitto. Mutta täytyy sanoa, etten ollut ainoa, joka veti aivan täysillä. Seb ja Julien Ingrassia tekivät myös loistavaa työtä, Neuville kertoi.

Ennen viimeistä pätkää Neuville oli 0,8 sekuntia jäljessä Ogieria. Päätöspätkällä belgialaiskuljettaja viritti päälle vielä sellaisen iskuvaihteen, johon Ogier ei pystynyt vastaamaan.

– Viimeisellä erikoiskokeella pistimme kaiken peliin, mutta yritimme myös välttää virheitä. Ajattelin myös sitä, että jos ajan ulos, heittäisin hukkaan tärkeitä pisteitä maailmanmestaruuskamppailussa, MM-sarjaa ennen Ogieria johtava Neuville sanoi.

Rallin päätyttyä Neuville juhli antaumuksella ikimuistoista voittoaan. Hyundai-tähti oli vielä maanantaiaamun puolella kello 05:n aikoihin juhlistamassa ykköstilaansa Algheron rantabulevardilla Hyundai-väen kanssa. Voittokamppailu oli sellainen, että Neuville oli myös kunnon juhlat ansainnut.

Lue myös nämä

  • Uusimmat