Tallipomo Tommi Mäkinen otti kantaa Latvalan asemaan Toyotalla

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Jari-Matti Latvalan kausi rallin MM-sarjassa on sujunut mollivoittoisesti. Toyotan suomalaiskuljettajalle on tullut keskeytys neljässä perättäisessä MM-rallissa, mutta sunnuntaina päättyneessä Sardianian osakilpailussa hän sai sentään muutaman MM-pisteen seitsemännestä sijastaan.

Latvalan sopimus Toyotan kanssa on katkolla kuluvan kauden jälkeen. Toyota Gazoo Racingilla on ensi kaudesta sopimus ainoastaan virolaiskuljettaja Ott Tänakin kanssa.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen antoi ymmärtää Sardinian MM-rallin jälkeen, ettei Latvalan asema Toyotalla ole vaarassa heikoista esityksistä huolimatta.

– Minulla on täysi luotto Jari-Mattiin. Hänellä on ollut epäonnea matkassa, mutta se kuuluu tähän lajiin. Jari-Matin ajotaidot eivät ole hukkuneet mihinkään. Hän osaa ajaa kovaa, Mäkinen sanoi Rallit.fille.

Useimpien huippukuljettajien sopimukset ovat katkolla kauden 2018 jälkeen. Latvalan tavoin Esapekka Lapinkaan jatko Toyotalla ei ole vielä kiveen hakattu.

– Alamme keskustella näistä asioista vakavasti vasta Suomen ja Saksan MM-rallien jälkeen. Meillä on merkkimestaruuskamppailu täysin kesken, joten katsotaan, mihin suuntaan taistelu menee. Mutta en usko, että meillä on tarvetta suuriin muutoksiin. Pidetään meidän miehistö hereillä ja annetaan heille täysi tuki tehdä parasta työtä, Mäkinen linjasi.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja