Quantcast

Thierry Neuvillen ex-kartturi hinkui Sebastien Loebin uudeksi aisapariksi – ”Se oli A-suunnitelma”

Nicolas Gilsoul
Nicolas Gilsoul. Kuva: Vincent Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tämän viikon ehkä merkittävin uutinen rallimaailmasta on ollut Sebastien Loebin ja Daniel Elenan ”välirikko”, josta on riittänyt rutkasti polemiikkia varsinkin sosiaalisen median puolella. 

Loeb päätti 23 vuotta kestäneen yhteistyön Elenan kanssa Dakar-tiiminsä Prodriven kehoituksesta. Ralleissa kaksikko saattaa vielä jakaa saman auton, mutta ensi vuoden klassikkokisa Dakariin Loebin on etsittävä uusi kartturi.

Vapaana on muun muassa Thierry Neuvillen viereltä uuden WRC-kauden kynnyksellä pois lähtenyt belgialainen Nicolas Gilsoul. Yhteensä 113 MM-ralliin urallaan osallistunut Gilsoul myöntää, että otti yhteyttä Loebiin kuultuaan uutiset Elenan lähdöstä.

– Täytyy myöntää, että se oli oma A-suunnitelmani jonkin aikaa, Liegestä kotoisin oleva Gilsoul sanoo belgialaisen La Derniere Heure -lehden verkkosivuilla.

– Otin yhteyttä Sebiin, mutta täytyy sanoa, että ikävä kyllä minä en ole hänen uusi kartturinsa. Ajoitus ei ole hyvä. Minulla on kyllä kokemusta ja tiedän, mitä haluan. Tuollaisista kestävyysralleista minulla ei puolestaan sitä kokemusta ole, Gilsoul jatkaa.

Jos kyseessä oliskin pelkästään MM-rallit tai pienemmät rallikilpailut, olisi Gilsoul varmasti hyvä vaihtoehto Loebin rinnalle. Dakarin kaltaiseen rypistykseen Loeb kuitenkin halunnee kokeneen navigoijan.

Loeb ei ole useasta yrityksestä huolimatta onnistunut vielä voittamaan Dakar-rallia. Kartturinvaihdoksella yhdeksänkertainen rallin MM-sarjan mestari hakee uutta piristysruisketta unelmansa tavoittelussa.

Elenan ja Prodriven välit ovat melkoisen tulehtuneet tämän viikon uutisen jälkeen.

– He sanoivat, että ”Elena ei osaa navigoida, Elena on surkea, hänen takiaan Loeb menettää paljon aikaa”. Mutta kuunnelkaapa nyt Elenaa. Autoanne ei ole rakennettu voittamaan, tiiminne on täysin suunnittelematon, monacolaiskartturi muun muassa puhisi omalla Instagram-tilillään.

– Teimme perusteellisen arvion esityksestämme Dakarissa. Viimeisten kahden kuukauden aikana meillä on ollut useita palavereita ja keskusteluja. Olemme tarkastelleet jokaista yksityiskohtaa suhteessa siihen, millainen esityksemme oli. Katsoimme myös sitä, miten voimme parantaa jatkossa, Prodriven pomo David Richards puolestaan puolusteli Dirtfishin sivuilla.

 

 

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat