Quantcast

Esapekka Lappi aloitti uuden uran rallihommiensa ohella – ”Voit laittaa, että Lappi osti itselleen työpaikan”

Esapekka Lappi ja Janne Eronen
Esapekka Lappi ja Janne Eronen löivät nyrkit yhteen tiistaina. Samalla heistä tuli yhtiökumppaneita. Kuva: RTE Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

– Tuntuu tosi hassulle, kun on jotain aivan erilaista. On konkreettinen paikka, toimisto tai myymälä, mihin voi mennä. Ei minulla ole aiemmin ollut tällaista.

Ralliammattilaisena pitkään työskennellyt Esapekka Lappi on uuden edessä. Lappi on lähtenyt osakkaaksi RTE Motorsportiin, joka myy muun muassa ralliautoiluun tarkoitettuja ajovarusteita ja varaosia. Yrityksen kivijalkamyymälä sijaitsee Varkaudessa vajaan 50 kilometrin päässä Lapin kodista.

Puhelimeen vastaa iloiselta kuulostava mies, josta tuli tiistaina virallisesti yrityksen osaomistaja.

– Kohta pitäisi lähteä töihin, kun mulla on nykyään työpaikka, Lappi hekottelee Rallit.fille.

– Otsikoksi voit laittaa, että Lappi osti itselleen työpaikan, huumorimiehenä tunnettu kuljettaja jatkaa ja viittaa samalla viime vuoden lopun tapahtumiin.

Vuodenvaihteen jälkeen Lappi ei ole enää saanut palkkaa rallista. Tosin hän olisi voinut ostaa itselleen työpaikan myös rallin MM-sarjasta.

Lappi kilpaili viime kaudella brittitiimi M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä MM-pikataipaleilla. M-Sport kärsi huomattavasti koronatilanteesta, mikä heijastui suoraan tiimin ja sen kuljettajien tuloksiin. Kauden lopussa talli tarjosi Lapille mahdollisuutta jatkoon, mutta suomalaispilotin olisi pitänyt maksaa WRC-ajoistaan.

Siihen leikkiin Lappi ei lähtenyt. Sen sijaan hän päätti lähteä bisnespuuhiin.

– Mietin tällaisia kuvioita jo silloin, kun Citroen veti maton alta vuonna 2019. Viime vuonna tuli mietittyä vielä enemmän. Tuli sellainen fiilis, että tämä voisi olla kiinnostava systeemi. Viime aikoina on ollut mielessä se, että pitää keksiä jotain, mistä voisi mahdollisesti saada voita leivän päälle tulevaisuudessa.

RTE Motorsportin taustalta löytyy Janne Eronen, joka on monille tuttu kuljettaja suomalaisilta rallipätkiltä. Eronen ja Lappi ryhtyivät keskustelemaan viime syksynä yrityskuvioista maastopyörälenkeillä.

– Ajatus lähti kaveripohjalta. Ensin siitä puhuttiin puolivitsillä, mutta sittemmin se on muuttunut konkreettisemmaksi vitsiksi, Lappi sanoo.

– Olen koko elämäni elänyt autourheilun ehdoilla ja se kiinnostaa edelleen. Sitten avautui tällainen tilaisuus lähteä mukaan.

Lappi uskoo, että vahva autourheilukokemus antaa hänelle hyvän pohjan uuteen työhön. Hän aikoo olla aktiivisesti mukana yrityksen toiminnassa.

– En tullut pelkästään firman taustalle häärimään, kettuilemaan ja antamaan ohjeita. Näin äkkiseltään minulla on jotain sanottavaa esimerkiksi ajovarustepuolella, sillä tiedän, mikä toimii hyvin ja mikä on laadukas tuote. Niitä asioita olen ottanut haltuuni.

– Meillä on myös asiakkaita, jotka haluavat ajo-opetusta ja neuvoja, ja siinä olen ilman muuta mukana. Lisäksi meillä on tulossa uusia tuotteita ja visioita, mitä voisimme tehdä tämän yrityksen puitteissa.

Uusi työ ei tarkoita sitä, että Lappi olisi jättämässä ralliautoilun. Lappi antoi helmikuun lopussa ajetussa Rovaniemen MM-rallissa vahvat näytöt siitä, että häneltä löytyy edelleen nopeutta kilpailla lajin huipulla. Hän voitti WRC2-luokan näytöstyyliin napapiirillä.

– Jos rallin puolelta avautuu uusia mahdollisuuksia, tämä homma ei sulje niitä pois. Olen edelleen vakavissani rallin suhteen. Koetan nostattaa omaa uraani, mutta tämä on mukava lisä. Ainakin näiden kahden päivän perusteella, Lappi naureskelee.

Katso alapuolelta kooste Rovaniemen MM-rallin WRC2-luokan kisan ratkaisuhetkistä. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367792″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat