Quantcast

Sebastien Ogier kehuu FIA:n ja WRC-promoottorin tekemää päätöstä

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier kehuu WRC-promoottorin ja Kansainvälisen autoliitto FIA:n tekemää päätöstä ajaa vuoden alussa vain muutama MM-ralli. 

Muun muassa hybridivenkoilujen myötä sekä FIA:n että WRC-promoottorin suuntaan on viime aikoina tullut paljon kuraa, mutta nyt satelee myös kiitosta. MM-sarjassa ajettiin yksi kisa tammikuussa ja kauden toinen ralli helmikuun lopussa Rovaniemellä. Sen jälkeen WRC-karkelot jäivät liki kahden kuukauden tauolle.

Ideana WRC-kalenterissa on rallien keskittäminen vuoden toiselle puoliskolle, jos koronapandemia vihdoin osottaisi laantumisen merkejä.

– Mielestäni kalenteri rakennettiin todella järkevästi. Tämä paussi kisoista tuli hyvään väliin, jotta terveystilanne ehtii nyt vähän parantua, Ogier summaa WRC.comin verkkosivuilla.

– Tilanne kehittyy koko ajan, mutta olisi todella mahtavaa, jos yleisöä pääsisi jossain vaiheessa kautta takaisin pätkille.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu kaasutellaan Kroatiassa 22. – 25. huhtikuuta. Järjestäjät toivovat optimistisesti, että yleisöä pääsisi jo tuolloin erikoiskokeille, mutta haave taitaa jäädä unelmoinnin tasolle. Upouudessa Kroatian rallissa on luvassa 22 asvalttipätkää. Homma starttaa torstai-iltana Zagrebin kaupunkierikoiskokeella, jonka jälkeen ajetaan Plešivican, Žumberakin Karlovacin ja Krapina-Zagorjen maakunnissa.

Ogier aikoo kisatauon aikana ainakin paneutua uuteen Kroatian ralliin.

– Vielä en tiedä siitä kisasta juuri mitään. Toki siitä saa lisää tietoa, mitä lähemmäksi itse rallia tullaan. Tarkoituksena on tietenkin ajaa myös hyvät testit ennen rallia, Ogier suunnittelee.

– Muuten nyt tauon aikana voin viettää aikaa perheen kanssa. Nythän ei voi mihinkään matkustaa tai sillä tavalla lomailla, mutta voin kuitenkin viettää laatuaikaa läheisten kanssa. Se on oikein hyvä juttu juuri nyt.

Kroatian MM-rallin jälkeen on vajaa kuukauden paussi ennen Portugalin MM-rallia. Sen jälkeen kisoja piisaa, kun kesäkuun ja marraskuun välisenä aikana ajetaan yhteensä kahdeksan osakilpailua.

Katso alapuolelta, miten Sebastien Ogier sukelsi syvälle lumihankeen helmikuun Rovaniemen MM-rallissa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367663″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat