Thierry Neuville tunsi sympatiaa Evansin puolesta – ”Hän olisi ansainnut voiton enemmän kuin kukaan muu”

Nicolas Gilsoul ja Thierry Neuville juhlivat voittoa. Elfyn Evans nieleskeli pettymystä. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Korsikan MM-rallin voitto tipahti kuin lahjana Hyundai-kuski Thierry Neuvillen syliin, kun Fordin Elfyn Evans kärsi kisan viimeisellä pätkällä rengasrikon. 

Neuville otti ilosta kaiken irti, vaikka myönsi Evansin paremmuuden. Ykköstila oli belgialaiselle kauden ensimmäinen ja se nosti miehen MM-sarjan kärkeen kahden pisteen turvin ennen Sebastien Ogieria.

– Tämä oli rankka viikonloppu. Matkaan mahtui paljon ylä- ja alamäkiä. Yleisesti ottaen fiilis autoon oli aika hyvä, varsinkin lauantaina. Isot kreditit kuitenkin Elfynille, joka ajoi hienosti. Hän teki upeaa työtä ja olisi ansainnut voiton enemmän kuin kukaan muu. Jos haluaa voittaa rallissa, niin pitää päästä kunnialla maaliin asti. Se on pelin henki, Neuville totesi kisan päätteeksi.

Korsikan ”10 000 mutkan ralli” oli suuri haaste. Sen myönsi myös Neuvillen kartanlukija Nicolas Gilsoul.

– Tämä on ehdottomasti vaikein ralli karttureille. Olin ongelmissa, myönnän sen suoraan. Annoin välillä Thierrylle outoja nuotteja. Yhdessä kohtaa esimerkiksi sanoin, että käänny oikealle, vaikka tiesimme molemmat, että se mutka oli vasen, Gilsoul naureskeli.

MM-sarja jatkuu huhtikuun lopulla Argentiinassa. Neuville joutuu lähtemään auramiehenä haastavaan sorakisaan.

– MM-sarjan kärjessä on nähty alkukaudesta paljon muutoksia. Taistelu on nyt tosi tiukkaa. Olemme Sebastienin ja Ottin (Tänak) kanssa viiden pisteen sisässä. Johtoa voi olla vaikea pitää Argentiinassa, koska olemme ensimmäisenä tiellä. Jos kuitenkin sataa, niin ehkä meillä on paremmat mahdollisuudet. Eihän sitä koskaan tiedä, Neuville summaili.

 

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö