Sebastien Ogier taikoi loistavan tuloksen ilman yhtään pohja-aikaa – ”Emme olleet kilpailukykyisiä”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitallin molemmat kuljettajat Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi kamppailivat auton säätöjen kanssa läpi Korsikan osakilpailun.

Erona oli kuitenkin se, että Ogier päätyi lopputuloksissa toiseksi, kun taas suomalaiskuskin oli tyydyttävä seitsemänteen sijaan. Lappi kertoi kisan jälkeen, että virheet tapahtuivat jo testeissä. Ogier kuitenkin osoitti jälleen, miksi on kuusinkertainen maailmanmestari. Ranskalastähti saavutti toiseksi korkeimmat pisteet ajamatta yhtään pohja-aikaa rallin aikana.

– En osaa vielä sanoa, miksi meillä ei ollut vauhtia. Lopputulos on paljon parempi kuin meidän suorituskykymme. Meillä oli kovat tavoitteet viikonlopuksi, mutta jäimme niistä kauas, Ogier totesi.

– Meillä ei ollut missään vaiheessa kisaa vauhtia taistella kärkeä vastaan. Emme olleet kilpailukykyisiä. Emme voittaneet yhtään pätkää. Se on vähän epätavallista minulle ja koko tiimille. Meillä on paljon töitä edessä, jotta voimme selvittää, miksi näin kävi. Positiivinen puoli on se, että saimme viikonlopusta silti 19 pistettä.

Kisan voitti Hyundain Thierry Neuville, joka ajoi kolme pohja-aikaa. Voitostaan belgialainen voi kiittää myös onnetarta, sillä sek Toyotan Ott Tänak että Fordin Elfyn Evans keskeyttivät Neuvillen edeltä rengasrikon takia.

– Me jatkoimme taistelua ja emme misssään vaiheessa luovuttaneet. Se palkittiin isolla pistenipulla. Mielestäni Elfyn olisi ansainnut voittaa. Myös Ott oli todella vahva. MM-sarja on nyt tiukempi kuin koskaan, Ogier mietiskeli.

Rallin MM-sarja jatkuu huhtikuun lopussa Argentiinassa. Vaikka Ogierilla on tilillään muhkeat 46 MM-voittoa, ei hän ole koskaan juhlinut Argentiinassa.

– Me emme ole tosiaan koskaan voittaneet Argentiinassa. Se on meille iso haaste ja tavoite. Tämä huono viikonloppu vain lisää motivaatiotamme, Ogierin kartanlukija Julien Ingrassia vakuuttaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat