Quantcast

Thierry Neuville säilytti voitolla mestaruusunelman elossa – ”Meillä oli paljon paineita”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain belgialaistähti Thierry Neuville selätti kotikisan paineet ja ajoi sunnuntaina päättyneen historian ensimmäisen Belgian MM-rallin voittoon. 

Tallikaveri Craig Breen antoi painetta, mutta todellista uhkaa irlantilaisesta ei ollut, koska todennäköisesti joka tapauksessa Hyundai olisi antanut Neuvillen voittaa kotirallinsa, sillä mies taistelee vielä myös maailmanmestaruudesta.

– Olen tietenkin todella iloinen. Viikonloppu meni mahtavasti alusta loppuun. Meillä oli paljon paineita ja tiesimme, että meidän on tehtävä se tulos. Kaikki odottivat meiltä voittoa, mutta me tarvitsimme myös valmistajien ja kuskien mestaruutta ajatellen  isot pisteet. Ne pisteet ovat erittäin tärkeitä ja antavat meille varmasti lisäboostia, Neuville summasi Rallit.fille kisan jälkeen.

– En sanoisi, että voitto tuli helpolla. Itseluottamus oli toki hyvällä tasolla ja auto pelitti hienosti. Olo oli rento ja pystyin kontrolloimaan tilannetta.

Voittonsa myötä Neuville nousi MM-sarjassa toiseksi tasapisteisiin Toyotan Elfyn Evansin kanssa. Evansin tallikaveri Sebastien Ogier on kuitenkin vielä melko tuntuvalla karkumatkalla. Belgiassa Ogier jätettiin viidenneksi.

– Kausi on vielä pitkä. Nyt voimme vähän nauttia tästä voitosta, sillä olihan se ensimmäinen WRC-voitto Martijnille (kartanlukija Wydaeghe) . Odotan jo innolla, milloin saamme seuraavan, Neuville sanoi.

– Tilanne tasoittui vähän. Olemme nyt tasoissa Elfynin kanssa, mutta Sebastieniin on vielä 38 pistettä matkaa. Kautta on kuitenkin vielä jäljellä ja me yritämme loppuun asti. Uskoa on vielä, belgialaistähti vakuutti.

Neuville voitti Ypres-rallin nimellä paremmin tunnetun kilpailun nyt toista kertaa. Tällä kertaa kisa huipentui Span legendaariselle moottoriradalle, josta on matkaa Neuvillen kotikylään vain kymmenen minuutin ajomatka.

– Oli se hyvin erityinen tunne, kun ajoin viimeistä pätkää maailman hienoimmalla radalla, vain 15 kilometrin päässä kotikaupungistani. Kaikki ystäväni ja perheeni olivat katsomassa ja kannustamassa. Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli fantastinen, Neuville päätti.

Katso alapuolelta Thierry Neuvillen haastattelu rallin jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,385486″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat