Quantcast

Thierry Neuville löysi syyn ongelmaansa – ”Se oli sinänsä typerä”

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Thierry Neuvillen ja kartanlukija Martijn Wydaeghen välisen kommunikoinnin pitäisi toimia paremmin tulevissa ralleissa.

Wydaeghe aloitti Neuvillen kartturina tämän kauden alussa, kun belgialaistähden ja hänen pitkäaikaisen nuotinlukijansa Nicolas Gilsoulin pitkäaikainen yhteistyö päättyi yllättäen.

Neuville ja Wydaghe ovat osallistuneet yhdessä kahteen MM-ralliin ja molemmilla kerroilla parivaljakko ylsi kolmannelle sijalle. Heillä on kuitenkin ollut omat ongelmansa kauden avauskisoissa.

Wydaeghe on yrittänyt parantaa ranskan kielen lausumistaan, koska Neuville ei aina ymmärtänyt kunnolla uuden kartturinsa lukemaa nuottia. Kommunikointia vaikeutti myös tekninen ongelma.

– Hän on ottanut oppitunteja ja hänestä tulee koko ajan parempi. Lisäksi pystyimme selvittämään kypäräpuhelimeen liittyvän ongelman, joka oli sinänsä typerä. Tai sanotaan näin, että siihen oli lopulta yksinkertainen ratkaisu. Nyt kaikki toimii, Neuville kertoi DirtFish-sivustolle.

– Minulla oli kypärässäni käytössä vanha versio kuulokkeita varten. Jostain syystä kypärääni ei ollut päivitetty uutta järjestelmää, joten ne eivät toimineet keskenään, Neuville täsmensi.

Neuville ja Wydaeghe ovat pyrkineet parantamaan yhteistyötään osallistumalla ylimääräisiin ralleihin. Viime viikonloppuna he kilpailivat Italiassa Sanremon rallissa WRC-autolla ja jättivät taakseen tallikaverinsa Ott Tänakin ja Martin Järveojan.

– Se oli hyvä tilaisuus minulle ja Martijnille jatkaa kehittymistä ja löytää hyvä rytmi autossa. Päivä oli meiltä onnistunut ja voimme olla tyytyväisiä työhömme, Neuville arvioi.

– Se on hienoa, että olemme koko ajan päässeet parempaan rytmiin. Rallipäivä auttoi meitä, koska kisassa oli muutama erittäin haastava pätkä kartturille. Pystyimme menemään pieniin yksityiskohtiin Martijnin kanssa.

Rallin MM-kausi jatkuu ensi viikolla, kun pisteistä ajetaan ensimmäisen kerran Kroatiassa. Neuville ja Wydaeghe ovat MM-sarjassa toisena, kärkipaikkaa pitävät neljän pisteen turvin Toyotan Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen.

Katso alapuolelta edellisen MM-rallin, Rovaniemen osakilpailun parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat