Quantcast

Teemu Suniselle lisää hyviä uutisia tallijohdolta – ”Haluamme pitää hänet merkityksellisenä”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen saattaa päästä ajamaan kaikissa tämän kauden MM-ralleissa, vaikka hänelle oli kaavailtu vain osittaista ohjelmaa.

Sunisen alkuperäisenä suunnitelmana oli ajaa puolet kauden 12 MM-rallista M-Sportin Ford Fiesta WRC:llä. Suninen paljasti hiljattain Rallit.fille, että WRC-rallien määrä saattaa nousta yhdeksään.

Lue myös: Teemu Suninen vahvisti laajemman MM-ohjelman – ”Tiimi on jostain löytänyt lisää rahaa tai mitä lie”

Nyt suomalaiskuljettaja on saanut lisää hyviä uutisia tallijohdolta. M-Sport Fordin tallipomon Richard Millenerin mukaan Suninen saattaa päästä kaasuttelemaan Ford Fiesta Rally2 -autolla niissä kisoissa, joihin jokelalainen ei starttaa WRC-autolla.

– Tavoitteena on, että Teemu ajaa jokaisessa kilpailussa. Teemme parhaillaan töitä sen eteen, Millener kertoi wrc.comin mukaan.

Suninen hyppää ensimmäisen kerran Ford Fiesta Rally2 -auton ohjaamoon ensi viikolla Kroatian MM-rallissa, jossa hän kilpailee WRC2-luokassa.

– Olemme sijoittaneet häneen paljon ja haluamme pitää hänet merkityksellisenä. Etenemme vielä kilpailu kilpailulta, mutta seuraan mielenkiinnolla, miten hän pärjää Kroatiassa. Pidän Teemua jopa parempana kuljettajana asvaltilla kuin soralla, Millener kehui.

Suninen osallistui MM-kauden kahteen ensimmäiseen ralliin Fordin WRC-kilpurilla. Monte Carlossa hän rysäytti ulos ensimmäisellä erikoiskokeella ja Rovaniemellä hän sijoittui kahdeksanneksi Fiestalla, jonka suorituskyky ei riittänyt Hyundaita ja Toyota vastaan.

– Sillä tavalla tuntuu hyvältä, että päälliköiden puolesta sain hyvät kommentit Rovaniemen rallista. He olivat tyytyväisiä tekemääni työhön, Suninen kertoi aiemmin Rallit.fille.

Kroatiassa Suninen pääsee mittamaan vauhtiaan kovassa seurassa. WRC2-luokkaan ovat ilmoittautuneet muun muassa Andreas Mikkelsen Skodalla, Mads Östberg Citroenilla ja Nikolai Grjazin Volkswagenilla. Sunisen tallikaverina kilpailee JWRC-luokan viime kauden mestari, ruotsalainen Tom Kristensson.

Kroatian MM-ralli on ohjelmassa 22.-25. huhtikuuta.

Katso alapuolelta edellisen MM-rallin, Rovaniemen osakilpailun parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat