Tyyntä ennen myrskyä? Ott Tänak ja Thierry Neuville istutetaan saman pöydän ääreen

Thierry Neuville ja Ott Tänak kilpailevat jälleen ensi kaudella tallikavereina rallin MM-sarjassa.
Ott Tänak ja Thierry Neuville
Ott Tänak ja Thierry Neuville kilisyttivät pulloja viime marraskuussa Japanin MM-rallin päätteeksi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak ajoi Neuvillen kanssa Hyundailla vuosina 2020-22. Viime kauden lopussa Tänak päätti yllättäen jättää Hyundain, vaikka hänellä oli vielä sopimus vuodesta 2023.

Tämän vuoden Tänak on ajanut brittitiimi M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla. Tänak on voittanut kauden aikana kaksi osakilpailua, mutta jo pidempään on ollut selvää, ettei virolainen pysty taistelemaan mestaruudesta. Toyotan Kalle Rovanperä vei tittelin mennessään viime viikonlopun Keski-Euroopan MM-rallissa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Aiemmin tänä vuonna paljastui, että Tänak tekee paluun Hyundaille, jonka johtoportaassa on tapahtunut isoja muutoksia sitten viime kauden. Cyril Abiteboul aloitti tallipäällikkönä vuoden alussa, ja kesällä tekniseksi johtajaksi pestattiin Francois-Xavier Demaison.

Tänak ja Neuville ovat molemmat tähtikategorian kuljettajia rallin MM-sarjassa. Abiteboul myöntää, ettei tilanne oli kaikista helpoin.

– Minun ei ole koskaan tarvinnut päättää kuljettajien välillä, että kuka ajaa mestaruudesta. Olen tehnyt monia asioita, mutta en mitään sellaista. Näiden kahden kuljettajan johtaminen on varmasti hankalaa, Abiteboul kertoi Belgian yleisradioyhtiö RTBF:n haastattelussa.

Abiteboul viittasi kommentillaan siihen, että jossain vaiheessa kautta tallin pitää todennäköisesti päättää, kumpi tähdistä on niin sanottu ykköskuljettaja mestaruuskamppailussa. Toki tilanne voi olla sekin, että Hyundai-kuljettajat ratkovat tittelin keskenään, jolloin tallipäällikön ei tarvitse puuttua tilanteeseen sen enempää.

Abiteboulin mukaan kumpikin kuljettaja saa yhtä paljon tukea kauden alussa. Ennen sesongin starttia ranskalaispomo haluaa kuitenkin nostaa kissan pöydälle ja puhua vaikeammista asioista – kuten mahdollisista tallimääräyksistä.

– Jossain vaiheessa meidän pitää pystyä tekemään päätöksiä. Siitä haluan keskustella joulukuussa. Silloin tunnelma on hieman tyynempi kuin keskellä kautta, Abiteboul sanoi.

Toyota puhdisti rallin MM-sarjan palkintopöydän tällä kaudella. Japanilaisvalmistaja varmisti merkkimestaruuden jo kuukausi sitten Chilen MM-rallissa. Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen pokkasivat puolestaan kuljettajien ja kartanlukijoiden maailmanmestaruudet viime viikonloppuna Keski-Euroopan MM-rallissa.

Rallin MM-kauden 2023 päätöskilpailu ajetaan Japanissa 16.-19. marraskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat