Tekninen vika jätti Simo Muhosen kolmanneksi Laitilassa

Simo Muhonen. Kuva: Eero Auvinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jyväskyläläinen Simo Muhonen ja hänen laukaalainen kartanlukija Jani Laitinen saavuttivat kilpailukauden neljännen palkintokorokesijoituksen Laitilan ympäristössä ajetussa Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan neljännessä osakilpailussa viime viikonloppuna.

Huolimatta Citroën C2 R2 ralliautonsa teknisestä viasta, parivaljakko ajoi kaksi luokkansa nopeinta erikoiskoeaikaa ja toiseksi korkeimpien mestaruuspisteiden turvin nousi sarjatilanteessa kolmannelle sijalle, kun ajamatta on vielä Heinolan osakilpailu.

Siviilielämän kiireiden myötä testaamatta suoraan kilpailun lähtöviivalle matkannut kaksikko kärsi auton käyntihäiriöistä eikä sen myötä pystynyt vastaamaan luokkavoittoon ajaneen Timi Niinin ja kakkosijan napanneen Anssi Aution vauhtiin. Myös kaksi kymmenen sekunnin aikasakkoa söivät loppuaikaa.

– Vaikea on ajaa rallia kun kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella auton moottori ei toiminut halutulla tavalla. Lisäksi kun erikoiskokeiden välissä yritimme hieman liian kauan paikallistaa ja korjata vikaa niin, myöhästyimme kolmannen pikataipaleen lähdöstä 10 sakkosekunnin arvoisesti. Onneksi huoltotauolla tiimi sai vian korjattua ja saimme kahdella viimeisellä erikoiskokeella noustua palkintokorokeelle ja sen myötä noustua sarjatilanteessa myös kolmannelle sijalle, Muhonen summaa.

– Kieltämättä koskaan aikaisemmin ei palkintokorokesijoitus ole näin paljoa harmittanut, koska tiesimme, että vain voitolla olisimme mukana Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan mitalitaistelussa. Koska lopullisiin pisteisiin jokaiselta kilpailijalta jätetään heikoin tulos viidestä osakilpailusta laskematta, niin tosiasiassa olemme kuusi mestaruuspistettä mitalisijoitusta perässä. Siksi harmittaa vietävästi, koska luokkavoitosta olisi tullut kolme mestaruuspistettä enemmän, Muhonen jatkaa.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja huipentuu syyskuun neljäntenä lauantaina Heinolassa ajettavassa päätösosakilpailussa, johon startataan jo mestaruuden varmistaneen Juho Koski-Lammen komennossa. Kolmen luokkavoiton ja yhden kakkossijan turvin sekä ennen kaikkea yli 20 erikoiskoepohja-ajan turvin hän on jo karannut tavoittamattomaan johtoasemaan. Sen sijaan hopea ja pronssimitalista tullaan näkemään armotonta kilvanajoa kun himmeimmistä mitaleista tulee Muhosen ja Laitisen lisäksi taistelemaan viisi kilpailijaparia.

– Realistisesti ajateltuna tuon tavoitteen saavuttaminen on kieltämättä ison haasteen takana, eikä siihen välttämättä riitä edes se, että tekisimme täydellisen suorituksen eli saavuttaisimme luokkavoiton ja ajaisimme pohja-ajat jokaiselle erikoiskokeelle, vaan siihen vaaditaan myös kanssakilpailijoidemme epäonnistumista. Siltikin kuluneen kilpailukauden aikana olen ajanut noin 10 pohja-aikaa eli vauhdillisesti olen omaan suoritustasooni ollut tyytyväinen, Muhonen tuumailee.

Lopputulokset RSJM Oili Jalonen ralli 25.8.2018, Luokka 3, Top-4:
1. Timi Niini & Tomi Niini, Opel Corsa, 34.40,0
2. Anssi Autio & Sakari Lappalainen, Ford Fiesta R2, +19,0
3. Simo Muhonen & Jani Laitinen, Citroën C2 R2,      +1,00,6
4. Markus Vyyryläinen & Atte Kivioja, Opel Corsa,    +1,51,2

Lue myös nämä

  • Uusimmat