Rallin MM-sarjan naiskuljettaja joutui nukkumaan nuotitusautossa – ”Ei ollut varaa hotelleihin”

Louise Cook
Louise Cook. Kuva: Wikimedia Commons
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaiskuljettaja Taisko ”Tade” Larion kanssa rallin MM-sarjan WRC3-luokassa kilpaileva Louise Cook painii rahoitusongelmien kanssa.

Finanssivaikeudet kulminoituivat edellisessä osakilpailussa Saksassa, missä brittikuski Cook ja hänen kartanlukijansa Stefan Davis joutuivat nukkumaan kuusi yötä Ford Fiesta -nuotitusautossaan. Parivaljakolla ei ollut varaa hommata kunnollista majapaikkaa Bostalseen huoltoalueen lähistöltä.

– Se oli hieman ahdasta ja rankkaa. Minulla ei ollut juurikaan energiaa kisan edetessä, koska en saanut nukuttua tarpeeksi. Autossa ei pysty makaamaan kunnolla, Cook kuvaili WRC.comille.

Eikä siinä vielä kaikki. Unen lisäksi Cookilla ja Davisilla oli pulaa murkinasta.

– Meillä ei ollut varaa hotelleihin sen jälkeen, kun olimme ottaneet huomioon muut kulut kuten renkaat. Emme meinanneet saada kunnolla ruokaakaan, sillä kaupat ja supermarketit olivat jo kiinni saavuttuamme ajopäivän jälkeen huoltoalueelle. Mutta olimme tyytyväisiä, että pääsimme kisaan, Cook sanoi.

Cook oli hyödyntänyt joukkorahoitusta päästäkseen ajamaan Saksan asvalttirallissa. Hän ajoi luokassa kolmanneksi. Lario voitti WRC3-luokan Saksassa.

Cookin tavoitteena on päästä kisaamaan reilun kahden viikon kuluttua Turkin MM-rallissa.

– Saksa oli urani rankin ralli, mutta nyt keskityn keräämään rahaa Turkkia varten. Joukkorahoitus on vaikea tapa, mutta siitä saa kunnon motivaation antaa jotakin takaisin niille, jotka ovat auttaneet minua.

Lue myös nämä

  • Uusimmat