Quantcast

Sami-Matti Trogenille toinen perättäinen voitto – ”Tosi hyvä fiilis jäi kisasta”

Sami-Matti Trogen. Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden toiseksi viimeinen RX Academyn osakilpailu ajettiin Kouvolassa osana Rally X Nordic-kilpailua. Kisan voittoon ajoi lohjalainen Sami-Matti Trogen.

Toinen perättäinen voitto vahvisti Trogenin mestaruusmahdollisuuksia, kun yksi osakilpailu on jäljellä. Trogen teki samalla historiaa, sillä RX Academyn yhdeksän kilpailun mittaisen historian aikana kukaan kuljettaja ei ollut pystynyt toistamaan voittoaan.

– Finaali oli tiukka. Lähdöstä pääsin piikkiin ja kaksi ensimmäistä kierrosta meni hyvin, mutta sitten auto alkoi puskemaan ja renkaat lämpesivät liikaa. Siinä Oskar (Leitgeber) sai kiinni. Menin viimeisellä kierroksella lisälenkile ja onneksi ero riitti voittoon. Oli huikea tunnelma, kun nousin autosta yleisön edessä ja kaikki taputtivat. Kiitos yleisölle sekä tukijoilleni. Tuntui hyvältä huomata, että moni oli saapunut Kouvolaan seuraamaan kilpailua, Trogen tunnelmoi.

Trogenin ajohommat jatkuvat jo ensi viikolla, kun rallicrossin MM-sarja jatkuu Ranskassa, ja Trogen tarttuu RX2-luokan nelivedon rattiin.

– Tosi hyvä fiilis jäi kisasta, etenkin kun ne kaksi ensimmäistä alkuerää olivat niin vaikeita. Ero kakkoseen kasvoi nyt kuuteen pisteeseen. Tästä voi hyvillä mielin lähteä kohti Ranskan kilpailua.

RX Academyn finaali ajetaan Ruotsin Tierpissä 7. lokakuuta.

Rallycross Festival, RX Academyn Kouvolan finaalin tulokset:
1. Sami-Matti Trogen 
2. Oskar Leitgeber Puola
3. Juho Valtanen 
4. Marko Muru Viro
5. Marat Knyazev Venäjä
6. Isak Reiersen Ruotsi

Lue myös nämä

  • Uusimmat