Tekikö WRC-tähti paljastuksen Ott Tänakin tulevaisuudesta?

Ott Tänak ei ole vielä kertonut, mitä hän aikoo tehdä ensi kaudella.
Thierry Neuville ja Ott Tänak
Thierry Neuville ja Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak kertoi syyskuun puolella Rallit.fille, että hän aikoo jatkaa ralliuraansa. Mutta se on vielä arvoitus, jatkuuko ura M-Sport Fordin kuljettajana vai vaihtaako virolainen maisemaa.

Tänakin nimi on yhdistetty huhuissa vahvasti Hyundain WRC-talliin. Hyundailla on tällä hetkellä sopimus ensi vuodesta vain Thierry Neuvillen kanssa, joka on ajanut vuosikaudet Hyundailla.

Belgian yleisradioyhtiö RTBF kysyi Neuvillelta viime viikonlopun Chilen MM-rallin päätteeksi, mitä mieltä hän on, jos Tänak palaisi Hyundaille.

Paljastiko Neuville vastauksellaan Tänakin tulevan osoitteen? Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä belgialaistähden kommenteista.

– Meidän täytyy vahvistaa talliamme. Tullessaan hän todennäköisesti toisi tietoa kilpailevasta autosta, mistä on vain apua, Neuville sanoi.

– Olen aina sanonut, että hänet oli vaikeinta lyödä. Hän oli hyvä vertailukohta minulle ja antoi minulle mahdollisuuden ylittää itseni ajoittain. Vaikka tiimityöskentely ei ole aina ollut helppoa, Cyril Abiteboulin (Hyundain tallipäällikkö) johdolla hän vetää varmasti samaa köyttä ja hänestä tulee hyvä tallikaveri.

Neuville ja Tänak ajoivat tallitovereina vuosina 2020-2022. Tänak jätti yllättäen Hyundain viime kauden päätteeksi, vaikka hänellä oli sopimus myös vuodesta 2023.

Tänakin lähdön jälkeen Hyundain johtoporrasta on pistetty uusiksi. Formula ykkösistä tuttu Cyril Abiteboul aloitti tallipäällikkönä vuoden alussa ja kesällä Francois-Xavier Demaison pestattiin tekniseksi johtajaksi.

Tänak on saavuttanut tänä vuonna kaksi osakilpailuvoittoa M-Sportin Ford Pumalla. Viikonloppuna hän oli ykkönen Chilen MM-rallissa.

Neuvillen lisäksi Esapekka Lappi, Dani Sordo ja Teemu Suninen ajavat tällä hetkellä Hyundain tehdastallissa.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä