Quantcast

Teemu Suniselta yllätysveto: Hyundailla MM-ralliin

Teemu Suninen
Teemu Suninen on Hyundain mies Kataloniassa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen ja Hyundain rallitiimi julkistivat yllättävän uutisen maanantaina: suomalaiskuljettaja osallistuu Hyundain uudella Rally2-autolla Katalonian MM-ralliin.

Suninen lopetti hiljattain yhteistyön pitkäaikaisen tiiminsä M-Sport Fordin kanssa. Suniselle oli tällä kaudella tarjolla puolikas kausi Fordin WRC-autolla, mutta jokelalainen lähti lätkimään tiimistä jo ennen kauden loppua.

Hyundai ilmoitti maanantaina, että Suninen kilpailee Hyundain pienemmän luokituksen kilpurilla WRC2-luokan kilpailussa Espanjassa. Toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa siitä, kuinka pysyvästä yhteistyöstä on kyse.

– Hienoja uutisia. Liitymme Hyundai Motorsportin tiimiin, Suninen ilmoitti sosiaalisessa mediassa.

– Talli on aina keskittynyt hyvien tuloksien saamiseen rallin MM-sarjan WRC- ja WRC2-luokissa. On hienoa päästä osaksi isoa tiimiä ja odotan innolla tulevaa kokemusta ja hyvän tuloksen saavuttamista WRC2-luokassa uudella Hyundai i20 N Rally2 -autolla Espanjassa parin viikon kuluttua, suomalaispilotti lisäsi.

Suninen ajaa Kataloniassa toisen suomalaiskuljettajan, Jari Huttusen tiimitoverina. Huttunen on tehnyt jo pidempään yhteistyötä Hyundain kanssa.

Sunisen ura rallin MM-sarjassa on ollut vaakalaudalla, mutta Hyundai-pesti saattaa avata hänelle uuden oven. Hyundai on toistaiseksi vahvistanut, että Thierry Neuville ja Ott Tänak ajavat tiimissä ensi kaudella. Tallin kolmannen auton kohtalon yllä on vielä kysymysmerkkejä.

Tähän saakka on spekuloitu, että tallin kolmas auto saattaisi mennä jakoon espanjalaiskonkari Dani Sordon ja nuoren lupauksen Oliver Solbergin kesken. Sunisella on huomattavasti enemmän kokemusta kuin Solbergilla, joten nähtäväksi jää, löytyykö Suniselle paikka tiimistä myös ensi kaudeksi.

Suninen oli ilmoittanut jo aiemmin, että hän osallistuu Suomen MM-rallin WRC2-luokkaan suomalaistiimi Printsportin Volkswagen Pololla.

Katalonian MM-ralli ajetaan 14.-17. lokakuuta. Suomen MM-ralli on ohjelmassa kaksi viikkoa aiemmin lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Katso alapuolelta viikonloppuna ajetun Kreikan MM-rallin ratkaisuhetket. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,387477″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat