Quantcast

Toyotan isolta pomolta paljastus: Insinöörit pelastivat Kalle Rovanperän kisan Suomesta

Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala
Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda ylisti Kalle Rovanperän suoritusta Kreikan MM-rallissa viikonloppuna.

Nuori Rovanperä nappasi jo toisen voittonsa MM-sarjassa. Palkintosija oli puolestaan jo kolmas perättäinen.

– Kalle ja Jonne (kartanlukija Halttunen) voittivat rallin johtamalla kisaa pätkästä kolme lähtien. Myös heidän Power Stage -erikoiskokeen suoritus oli uskomaton. Kalle valloitti jo Virossa Jari-Matin (Latvala) ennätyksen kautta aikain nuorimpana MM-osakilpailuvoittajana. Nyt hän voitti taas. Olen todella onnellinen, että hänestä on tullut noin luotettava kuski, Toyoda hehkuttaa tallin tiedotteessa.

– Nyt hän myös nousi jo isänsä (Harri Rovanperä) edelle voittojen määrässä MM-sarjassa. Isot onnittelut siitä, Toyotan nokkamies jatkoi.

Toyoda myös korosti koko tallin henkilökunnan isoa onnistumista. Altavastaajana Kreikan MM-ralliin lähtenyt Toyota laittoi Hyundain pahemman kerran kanveesiin.

– Toki voittomme on Kallen ansiota, joka oppii ja kehittyy joka päivä. Haluan kuitenkin kiittää kaikkia niitä ihmisiä, jotka tukivat tiimiä. Nyt korona-aikana monet tallimme henkilökunnan insinööreistä ovat jääneet Suomeen. Siellä kuitenkin on tuettu tallia etänä, Toyoda taustoittaa.

– Tämän kisan aikana Suomen datainsinöörimme löysivät ongelmia Kallen autossa rallin alkuvaiheissa. He antoivat meille tietoa, ja Kalle pystyi jatkamaan ilman isompia ongelmia.

Toyoda myös muistutti, että tallimestaruuden lisäksi myös kuljettajien MM-titteli on nyt vahvasti matkalla Toyotan talliin ja Sebastien Ogierille jälleen kerran.

– Seb ja Julien (kartanlukija Ingrassia) varmistivat tärkeät pisteet MM-sarjaan. Oli hienoa nähdä kaksi autoamme podiumilla. Olen toki myös pahoillani Elfynin (Evans) ja Scottin (Martin) puolesta, koska heille tuli tekninen vika. Me tutkimme asian ja tulemme tekemään parannuksia, Toyoda paalutti.

– Seuraavaksi on vuorossa kotikisamme Suomessa. Toivon, että koko porukka voi hymyillä siellä, ja olen varma, että Jari-Matti tallipomona saa sen aikaiseksi.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin ratkaisuhetket. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,387477″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat