Quantcast

Teemu Sunisella pettymysten päivä MM-rallissa – ”Mittaristo on kuin joulukuusi”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisella olivat ilonaiheet vähissä Viron MM-rallin perjantain erikoiskokeiden jälkeen.

M-Sport Fordin WRC-autolla kilpaileva Suninen on kilpailussa kuudentena, mutta eroa kärkeen on kertynyt yli kolme minuuttia. Fordin tekninen vika hiljensi Sunisen vauhtia perjantaina.

– Vehkeet hajosivat taas iltapäivällä. Samat ongelmat jatkuvat, kun vähänkin yrittää ajaa ja tulla paikkoja niin kuin pitäisi, Suninen harmitteli.

– Auton mittaristo on kuin joulukuusi ja vedenlämmöt karkaavat. Vesipumppu tai jotain ohjelmistoa siellä on ollut ongelmana pidempään.

Suninen ajaa nyt kauden neljännen MM-rallinsa WRC-autolla. Kauden avauspuoliskolla hänelle tuli kaksi keskeytystä heti kisojen alussa, ja Virosta M-Sportin pomot odottivat suomalaiselta onnistumista.

Huipputulos Virosta jää haaveeksi.

– Onhan tämä pettymys, mutta tämä oli odotettavissa. Ongelmia on ollut näissä vehkeissä aika paljon liikkeellä viime aikoina, Suninen totesi.

Sunisella on matkaa peräti kaksi minuuttia edellään olevaan Toyotan Elfyn Evansiin. Käytännössä Sunisen sijoitus voi nousta vain siinä tapauksessa, että kärkikuljettajille tulee murheita.

– Auto kestää pätkän tai kaksi tulla kovaa, mutta sitten se ei kestä loppuun asti. Tilanne on silloin ihan ok, jos ajaa hypyt ja rytkyt varovasti. Tilanne on nyt tällainen.

Viron MM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Kuuntele alta Teemu Sunisen kommentit Viron MM-rallin perjantain erikoiskokeiden jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,384085″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat