Quantcast

Emil Lindholmilla mahtava päivä Viron MM-rallissa – ”Olemme vain hymyilleet ja ajelleet”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajavat Viron MM-rallissa perjantain jälkeen WRC3-luokassa toisena. Rallin yleiskilpailussa Skoda Fabia Rally2 -autolla kilpaileva kaksikko on sijalla kymmenen.

Viron ralliin ensimmäistä kertaa osallistuva Lindholm ajoi kärjen välittömässä läheisyydessä tasaisen kovaa ja varmasti. Rallin yhdeksällä ensimmäisellä erikoiskokeella suomalaiskuljettaja kellotti kaikki aikansa WRC3-luokassa neljän nopeimman joukkoon. Lindholm oli erikoiskokeilla kuudesti toinen, kahdesti kolmas ja kerran neljänneksi nopein.

– Olemme vain hymyilleet ja ajelleet. Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaisesti. Auto toimii tosi nätisti, kuten yhteistyömmekin. Kertaalleen hyppäsimme ylipitkän hypyn, ja otin sillä EK:lla loppumatkan hieman varovaisemmin, mutta molempien selät sen hypyn kestivät.

Yhdessä reitin useista rajuista hypyssä kakkosohjaaja Hämäläinen hieman venäytti niskaansa.

– Satuin katsomaan nuottivihkooni juuri kun automme osui maahan. Niskani hieman venähti, ei sen kummempaa, Hämäläinen totesi.

Juuri ennen perjantain viimeistä pätkää Lindholm koki hieman epäonnea. Erikoiskoe suljettiin kanssakilpailijan ulosajon takia puoleksi tunniksi juuri, kun Lindholm oli ajanut Skodansa lähtöviivalle. Puolen tunnin aikana myös rankkasade huuhtoi maisemaa, mutta tästä huolimatta Lindholm kellotti hyvän ajan.

– Renkaat ja jarrut ehtivät jäähtyä totaalisesti, mutta ajoni luisti pitkästä odottelusta huolimatta. Pääsin kuitenkin ajorytmiini hyvin kiinni. Olen todella tyytyväinen päivääni. Jatketaan huomenna siitä, mihin tänään jäätiin, Lindholm totesi huoltoon saavuttuaan.

Viron MM-ralli jatkuu lauantaina yhdeksällä erikoiskokeella.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat perjantain aamupäivän lenkiltä. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,384088″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat