Quantcast

Teemu Suninen yhdistetty Toyotan WRC-talliin – ”Se kuulostaisi erittäin hyvältä”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen nimi on yhdistetty Toyotan WRC-talliin, joka tarvitsee uuden kuljettajan miehistöönsä ensi kaudeksi.

Toyotalla ei ole vielä yhtäkään kuljettajasopimusta ensi vuodelle. Talli on kuitenkin tehnyt selväksi sen, että se haluaa pitää kiinni nykyisistä kuljettajistaan Sebastien Ogierista, Elfyn Evansista ja Kalle Rovanperästä.

Seitsenkertainen maailmanmestari Ogier aikoo lopettaa täysipäiväisen ralliuransa kuluvan kauden jälkeen. Ogier saattaa ajaa vielä ensi vuonna valikoituja kisoja Toyotan WRC-tallissa, mutta siinäkin tapauksessa Toyotan pitää hankkia tiimin ulkopuolelta kuski, joka ajaa loput kilpailut Yaris WRC -autolla.

Sunisen nimi ei ole pyörinyt pelkästään huhuissa. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi viimeksi Sardinian MM-rallin yhteydessä, että M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja on yksi Toyotan vaihtoehdoista.

– Meidän kannaltamme kiinnostavat kuljettajat ovat Sunisen Teemu ja Esapekka Lappi. He ovat tällä hetkellä vapailla markkinoilla. Toyota haluaa kuljettajan, jolla on kokemusta. Emme voi ottaa ketään sellaista, joka ei ole ajanut WRC-autolla, Latvala painotti.

Suninen ajaa tänä vuonna vain puolikkaan kauden Fordin WRC-autolla MM-sarjassa, eikä hänen jatkonsa brittitiimissä ole mitenkään varmaa tämän vuoden jälkeen. Puolikas kausi Toyotalla kelpaisi Suniselle.

– Kyllä se kuulostaisi erittäin hyvältä, Suninen myöntää suoraan Rallit.fille.

– Uskon, että Ogierille olisi hyvä ottaa suomalainen kuski aisapariksi. ”Sebin” inhokkikisoja ovat olleet ne rallit, joissa suomalaiset ovat olleet hyviä: Suomi, Viro, Ruotsi eli nopeat rallit. Se voisi olla Toyotalle aika kova paketti pisteiden keräämisen kannalta, Suninen puntaroi.

Suninen, 27, on tehnyt pitkään yhteistyötä M-Sportin kanssa. Hän debytoi Ford Fiesta WRC:n ratissa kesällä 2017 ja säväytti heti otteillaan Puolan ja Suomen soraralleissa. Sittemmin Suninen on yltänyt Fordilla kolmesti palkintokorokkeelle.

Suninen joutuu hieman miettimään sanojaan, kun häneltä kysyy, olisiko kuskilla halukkuutta vaihtaa Ford toiseen autoon.

– Niin… Onhan sininen kiva väri autossa. Eikös pojat pidä sinisistä autoista pienestä pitäen? Suninen velmuilee.

Sunisen oli tarkoitus kilpailla ensi viikolla Safari-rallissa Fordin pienemmän kaliiberin Fiesta Rally2 -autolla, mutta korona-ajan matkustusrajoitusten ja karanteenien vuoksi M-Sport perui hänen osallistumisensa ikoniseen kisaan. M-Sport haluaa näin taata sen, että tiimillä on riittävästi henkilöstöä tekemässä valmisteluita seuraavaa osakilpailua varten.

Safarin jälkeen seuraava MM-ralli ajetaan heinäkuun puolivälissä Virossa, missä myös Sunisen pitäisi olla mukana WRC-autolla.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,380274″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat