Quantcast

Pohjanmaan SM-rallissa kaksi uutta Fordin kilpuria – ”Auto tekee juuri kuten haluat”

Jussi Lindberg
Jussi Lindberg ja Ford Fiesta Rally3. Kuva: Pekka Koski
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä ajettavalla Pohjanmaan SM-rallilla, jossa on mukana kaksi M-Sportin kehittämää Ford Fiesta Rally3 -autoa.

Fiesta Rally3 -kilpurin debyytti nähtiin talvella Suomessa, kun virolainen Ken Torn starttasi autolla Kouvolan SM-ralliin. Nyt Jussi Lindberg ja Arttu Lähdeniemi pääsevät uuden Fiestan rattiin Seinäjoen ympäristössä.

Rally3-luokituksen autoilla kilpaillaan ensi kaudella rallin MM-sarjan WRC3-luokassa sekä EM-sarjan ERC3-luokassa. Suomestakin Fordin uusia nelivetoautoja löytyy jo muutama: Lindberg kilpailee Pohjanmaalla KMS Racingin Fiestalla ja Lähdeniemi Printsportin vastaavalla Fordilla.

KMS Racingin pomo Arto Kumpumäki tiedusteli Lindbergiltä kiinnostusta hypätä Rally3-auton puikkoihin Seinäjoella, ja lopulta SM2-luokasta tuttu kuljettaja tarttui tarjoukseen.

– Kartoitin kustannukset ja ilmoitin, että eiköhän me kuitenkin saada budjetti kasaan. Aika nopealla syklillä se tuli. Jos joku olisi kolme viikkoa sitten sanonut, että me ajetaan Pohjanmaalla, olisin varmaan vain nauranut, Lindberg kertoo tiedotteessaan.

Lindberg on kilpaillut kaksi edellistä vuotta SM2-luokassa Mitsubishi Lancerilla. Nyt alla on hieman notkeampi menopeli.

– Kyllä mielenkiintoa olisi ajaa tuollaisella mieluummin tulevaisuudessa kuin esimerkiksi vanhemmilla SM2-luokan autoilla. Varaosiakin on noihin nykyään aika vaikea enää löytää. Toivotaan, että tästä saisi sellaisen tulevaisuuden luokan.

Viime viikonloppuna Lindberg kävi ajamassa yhden testipäivän KMS Racingin Fiestalla.

– Olihan siinä toki totuttelemista. Jarrutusmatka on lyhyempi ja kääntyvyys parempi. Auto tekee juuri kuten haluat. Tarkasti pitää ajaa ja kaasun pitää pysyä pohjassa. Pohjanmaalla on vauhdikasta tietä luvassa, Lindberg sanoo.

Pohjanmaan SM-ralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella. Lauantain ohjelmassa on kuusi pikataivalta.

Katso alta video Lindbergin testistä:

Lue myös nämä

  • Uusimmat