Teemu Suninen sai kullanarvoista apua WRC-konkarilta – ”Minulla on iso arvostus häntä kohtaan”

Teemu Suninen sai kaipaamansa startin Hyundain Rally1-auton ratissa Virossa viime viikonloppuna.
Dani Sordo ja Teemu Suninen
Dani Sordo ja Teemu Suninen. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jokelalainen debytoi hybridiautolla viidennellä sijalla. Suomalaiskuski sai Virossa tärkeää apua tiimin konkarikuljettajalta Dani Sordolta, joka oli matkustanut varta vasten Baltiaan Sunisen tueksi.

– Enempi oli kyse siitä, että hän oli tavallaan linkkinä tiimin ja kuskin välillä. Hän tietää kuskin näkökulmasta, mihin asioihin pitää keskittyä, Suninen selvitti Rallit.fille.

– Se tiedon määrä, mitä tiimiltä saa, on ihan uskomatonta. Jokainen kuski tietää, että kun olet ensimmäistä kertaa tällaisessa autossa, niin kaikkea tietoa ei pysty sisäistämään. Sordo on ollut siinä asiassa auttamassa.

Vaikka Sordo ei ole tunnettu nopeiden sorarallien erikoismies, on espanjalaisella kuitenkin valtaisa määrä tunteja enemmän Rally1-auton ratissa kuin ”keltanokka” Sunisella.

– Onhan hänellä valtava kokemus ja näistäkin autoista jo puolitoista vuotta. Sordo tuntee auton ja tietää, mikä asia vaikuttaa mihinkin. Minulla on iso arvostus häntä kohtaan. On upea juttu, että hän tuli tänne auttamaan. Ne kuskit ovat harvassa, jotka ovat noin avuliaita ja hyviä tiimipelureita. Hänestä oli minulle iso apu, Suninen hehkutti.

– Minun mielestäni kuvastaa myös tiimihenkeä, että kaikki puskee samaan suuntaan, on samat tavoitteet ja halu työskennellä yhdessä.

Suninen valittiin Hyundain tehdastiimiin Kroatian MM-rallin testeissä huhtikuussa kuolleen Craig Breenin tilalle. Suninen ja Sordo vuorottelevat Hyundain kolmannessa Rally1-autossa loppukauden ajan.

Toistaiseksi Sunisen ohjelmaan ei ole vahvistettu Viron rallin lisäksi kuin ensi viikon Suomen osakilpailu.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä