Kalajokilaakso: Suomalainen rallitoivo saa Toyotan uuden kilpurin rallin MM-sarjaan

Rallitiimi Rautio Motorsportin nokkamies Markku Rautio on valottanut tallin suunnitelmia Kalajokilaakso-lehdessä.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Moona Korhonen/Rautio Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rautio Motorsport aloitti tällä kaudella uuden nuoriin kuljettajiin keskittyvän projektin, johon ensimmäisenä mukaan pääsi Roope Korhonen. Tiimin ja Korhosen yhteistyö on tuottanut menestystä heti ensimmäisellä kaudella rallin MM-sarjassa.

Korhonen on kilpaillut tänä vuonna neljässä rallin MM-sarjan WRC3-luokan kilpailussa Ford Fiesta Rally3 -autolla. Korhonen on putsannut kokonaan pöydän, sillä hän on voittanut kaikki neljä ajamaansa kisaa.

Käytännössä Korhonen varmisti luokan mestaruuden jo viime viikonloppuna ajetussa Viron MM-rallissa, mutta teoriassa joku toinen kuljettaja voi vielä nousta tasapisteisiin laukaalaisen kanssa. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä.

Korhosen oli tarkoitus startata Rally3-luokituksen kalustolla myös ensi viikon Suomen MM-ralliin. Viron MM-rallin jälkeen Korhonen tarrasi niin tiukasti kiinni WRC3-titteliin, että hän lähteekin keräämään kotikilpailussaan kokemusta tasoa ylempää WRC2-luokasta Volkswagen Polo R5 -autolla. Samalla autolla Korhonen on kilpaillut rallin SM-sarjassa tänä vuonna.

– Loppukauden Roope kisaa luokkaa ylempänä, koska silläkin kalustolla alle pitää saada runsaasti kilometrejä. Rally2-luokassa ajaminen on tärkeää senkin vuoksi, että ensi kaudella tulemme ajamaan kyseistä luokkaa Toyotan autoilla, tallin perustanut Markku Rautio paljastaa Kalajokilaakso-lehdessä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Korhonen saa ensi vuonna käyttöönsä Toyotan uuden GR Yaris Rally2 -auton, joka on vielä kehitysvaiheessa. Jyväskylässä päämajaansa pitävän Toyotan WRC-tallin suunnittelemaa ja rakentamaa kilpuria on testattu tämän vuoden aikana tuhansia kilometrejä Suomessa ja ympäri Eurooppaa. Lisäksi autolla on kerätty tärkeitä kilometrejä myös Japanin rallisarjan osakilpailuissa.

Korhoselle on luvassa kattava paketti Toyotan ratissa ensi vuoden puolella.

– Tarkoituksena on aloittaa kausi Ruotsin rallista. Sen lisäksi ohjelmassa on Tunturiralli, täysi SM-sarja sekä seitsemän MM-rallia, Rautio valottaa.

Toyotan uusi Rally2-kilpuri kehitetään puhtaasti asiakaskäyttöön. Toisin sanoen Toyota ei ajata omaa WRC2-tiimiä rallin MM-sarjassa, mutta se voi tehdä tiivistä yhteistyötä jonkin yksityistiimin kanssa.

Lue lisää: Jari-Matti Latvala kertoi lisää Toyotan uudesta ralliprojektista – tyrmäsi suoralta kädeltä yhden idean

Katso alta kooste Viron MM-rallin WRC3-luokan kisasta, joka päättyi Roope Korhosen voittoon.

Kalajokilaakso-lehden artikkeli aiheesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat