Teemu Suninen sai isot kehut

Teemu Suninen on tehnyt vaikutuksen tallikaveriinsa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen kilpaili heinäkuussa ensimmäistä kertaa Hyundain Rally1-luokituksen hybridikilpurilla Viron MM-rallissa. Suomalaisella oli paljon opittavaa uudesta työvälineestään, mutta silti hän pystyi ajamaan viidenneksi vauhdikkaassa sorakilpailussa.

Seuraavan kerran Suninen nähtiin Rally1-auton ratissa elokuun alussa Suomessa, missä hän taisteli palkintokorokepaikasta viimeiseen saakka. Toyotan Takamoto Katsuta onnistui kuitenkin pitämään kiinni kolmossijastaan ja jätti Sunisen neljänneksi.

Suninen jakaa ajovastuuta espanjalaiskonkari Dani Sordon kanssa Hyundain kolmosautossa. Sordo palaa kilpuriin ensi viikolla ajettavassa Kreikan Akropolis-rallissa. Suniselle on puolestaan merkattuna syys-lokakuun taitteessa järjestettävä Chilen MM-ralli.

Sordo oli paikalla Virossa antamassa Suniselle vinkkejä tämän Rally1-debyytin aikana.

– Mielestäni hän on ajanut todella hyvin. Tällaisen tilaisuuden tullessa on tärkeää, ettei tee virhettä. Mutta se ei ole helppoa, koska talli pyytää ajamaan sekä nopeasti että varmasti maaliin saakka, Sordo kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

– Silloin pitää osata ajaa fiksusti. Ja niin Teemu on tehnyt. Thierry (Neuville) ja EP (Esapekka Lappi) puskivat kovaa, eikä hän ollut kaukana heistä, Sordo viittaa Hyundain täyden kauden kuljettajiin.

Suniselta jäi Virossa ja Suomessa pohja-aika saavuttamatta, mutta hän otti selkeän edistysaskeleen eteenpäin ja pystyi hätyyttelemään kärkeä yksittäisillä erikoiskokeilla. Tämä teki vaikutuksen Sordoon.

– Tärkeintä on se, että jokainen meistä kuljettajista löytää hyvän fiiliksen autossa ja pystyy taistelemaan tallipisteistä, espanjalainen painottaa.

Suninen kertoi aiemmin Rallit.fille, että hän arvosti suuresti Sordolta saamaansa tukea Viron kisaviikonlopun aikana.

– Onhan hänellä valtava kokemus ja näistäkin autoista jo puolitoista vuotta. Sordo tuntee auton ja tietää, mikä asia vaikuttaa mihinkin. Minulla on iso arvostus häntä kohtaan. On upea juttu, että hän tuli auttamaan. Ne kuskit ovat harvassa, jotka ovat noin avuliaita ja hyviä tiimipelureita. Hänestä oli minulle iso apu, Suninen hehkutti.

Lue myös: Teemu Suninen sai kullanarvoista apua WRC-konkarilta – ”Minulla on iso arvostus häntä kohtaan”

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat